Trīs gardas idejas Māmiņdienas brokastīm

© pexels.com

Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt.

Pārsteidz māmiņu ar paša gatavotām gardām brokastīm. Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi dalās ar trim receptēm, kā šogad iepriecināt mammu.

“Nevari izdomāt, kura recepte mammai garšos labāk - sāļā vai saldā? Mutē kūstošais konfekšu deserts, kūpošais brokastu sendvičs un izsmalcinātās brokastis ar lasi un sparģeļiem - izmēģini tās visas!” Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis Mātes dienas rītā iesaka nodoties kulinārajiem eksperimentiem virtuvē.

Konfekšu deserts

Nepieciešams:

  • 200 g kulinārijas biezpiena;
  • Sauja zemeņu;
  • 5-7 konfektes “Bārbele”;
  • 250 ml saldā krējuma;
  • Mandeļu skaidiņas.

Pagatavošana:

Konfektes sablendē miltos un ber bļodā. Pievieno saldo krējumu un kulinārijas biezpienu. Visu kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas krēmīga masa. Zemenes griez uz pusēm un kārto deserta trauciņā. Tām virsū liec sakulto krēmu un pārber mandeļu skaidiņas. Pārkaisi atlikušos konfekšu miltus.

Brokastu sendvičs

Nepieciešams:

  • Tortilja;
  • 1 ēdamkarote krēmsiera;
  • 1 ēdamkarote saulē kaltētu tomātu pesto;
  • Šķipsna siera pulvera;
  • 2 šķēles siera.

Pagatavošana:

Uz tortiljas smērē krēmsieru un saulē kaltētu tomātu pesto. Pārber šķipsnu siera pulvera un pa virsu liec siera šķēles. Tortiljas cieši aizloki un liec tosterī cepties.

Izsmalcinātās brokastis

Nepieciešams:

  • Liela šķēle auksti kūpināta laša;
  • 1 ēdamkarote krējuma;
  • 150 g krēmsiera;
  • 1 tējkarote mārrutku;
  • Šķipsna diļļu;
  • Tējkarote kaperu;
  • 8 sparģeļi;
  • Daži redīsi;
  • Zaļumi;
  • Pikanto garšvielu eļļa.

Pagatavošana:

Auksti kūpināto lasi liec blenderī, pievieno krējumu, krēmsieru, mārrutkus, šķipsnu diļļu un sablendē. Sāļajam laša krēmam pievieno kaperus un izmaisi. Sparģeļus vārai vienu minūti un liec mazliet nožūt. Laša krēmu liec uz šķīvja, virsū kārto šķēlītēs sagrieztu redīsu un zaļumus. Sparģeļus izkārto apkārt krēmam un uzpili nedaudz pikantās garšvielu eļļas.

Izklaide

Ar dziesmu “Par cilvēku būt” klajā nākusi pazīstamā neoklasikas klaviermūzikas komponiste Aija Alsiņa. “Šis ir pirmais mans kopdarbs manā solo mūzikas karjerā - kopā ar dziedātāju un mūziķi Aneti Kozlovsku esam radījušas dziesmu ar vārdiem, atšķirībā no manas līdz šim izdotās instrumentālās mūzikas,” vēsta pati mūziķe.

Svarīgākais