Gardēžiem

11.nov
«Visam, kas man garšo, bet organisms nepanes, esmu atradusi veselīgas alternatīvas. Eksperimentējot virtuvē, esmu radījusi receptes vienkārši un ātri pagatavojamiem našķiem un uzkodām no veikalos viegli pieejamiem produktiem,» saka žurnāliste Jarina Perepeļica, grāmatas Bezgrēka našķi autore.
 
3.nov
"Rimi Gardēži" iesaka recepti, kurā vari izmantot dārza karaļus - ķirbjus!
 
25.okt
Ķirbjiem allaž tiek daļa no rudens krāsu košuma – dažādu toņu dzelteni, oranži, brūngani vai lāsumaini kā rudens lapas tie ieņem arvien redzamāku vietu Rīgas Centrāltirgus stendos. Kamēr dārzkopji steidz iepazīties ar jaunumiem ķirbju izstādē, citi dodas uz tirgu rudenīgai maltītei piemērotāko ķirbju meklējumos.
 
23.okt
Nebrīnieties, ja rudenī gribas «samazināt apgriezienus» – tas nav nekas slikts, jo pat visenerģiskākā cilvēka dzīvē reizēm nepieciešams miera, pārdomu un nesteidzīgas izvērtēšanas laiks, saka psihologi. Bet nevajag arī ilgi skumt par to, ka priekšā gara, auksta ziema. Lai tumšajos vakaros mūs silda pavards, sveču liesmiņas un sirsnīgas sarunas ar tuviem cilvēkiem – tiem, kuri pieņem tevi tādu, kāds esi un kā jūties visērtāk – pledā ievīstījies, ar siltām čībām kājās un varbūt ar četrkājaino draugu pie sāniem. Arī glāze laba vīna šādā reizē pieder pie lietas, un, protams, prieku visiem sagādā nesteidzīga gardas maltītes baudīšana.
 
18.okt
Ja kāpostu tīteņi nav jūsu pastāvīgajā repertuārā, tā ir arī laba iespēja pilnveidot savu ēdienu gatavošanas prasmi, neliels izaicinājums, ar kuru tomēr nav tik grūti tikt galā. Ja domas tajā brīdī aizņemtas ar kaut kādām problēmām, ķerieties vien pie darba – tīteņi prasīs savu tiesu uzmanības un drūmie prātojumi atkāpsies.
 
16.okt
«Kad pirms desmit gadiem savā dzimšanas dienā biju nolēmis sarīkot «kaut ko mazu» savās mājās Baltezerā, pie manis ieradās 320 cilvēku. Toreiz man teica: «Dulls tu esi, bet tev izdodas...» Un tagad es domāju: dzīvojam tikai vienreiz – lai ir kārtīga ballīte!» saka slavenais un atraktīvais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
 
6.okt
Pašlaik vislabākie saldie pipari ir tie, ko dārzā izdevies izaudzēt pašiem, pat ja mūsējie lieluma, salduma un sulīguma ziņā nedaudz atpaliek no tiem, kas baudījuši īstu dienvidu sauli. Un, ja esat vēlējušies vai pat solījuši ģimenei kaut kad pagatavot pildītos piparus, tad jāķeras pie darba.
 
5.okt
Latvijā 91,5% aptaujāto iedzīvotāju kafiju dzer katru dienu, liecina veikalu tīkla "top!" aptauja par iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem.
 
4.okt
"Rimi Gardēži" dalās ar visai interesantu ziemas krājumu veidošanas recepti - sīpolu marmelādi!
 
27.sep
Nupat ir īstais laiks, lai novērtētu, cik sulīgs un gards ir nobriedis burkāns. Nav vairs tā maiguma un viegluma, kas raksturīgs agrīnajiem dārzeņiem, un, graužot burkānus, zobiem tagad ir vairāk darba, toties aromāts pieņēmies spēkā.
 
16.sep
Tāpat kā miljoniem cilvēku dodas vīnu iepazīt uz Franciju, viens no tūrisma galamērķiem visiem alus cienītājiem noteikti ir Čehija. Šis brūvējums ir ne tikai augsti novērtēts visā pasaulē, bet arī čehu nacionālais dzēriens, ar ko vietējie iedzīvotāji lepojas un kuru viņi pēta un kritizē tikpat rūpīgi kā francūži vīnu. Aizrautīgs ceļotājs un “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš dalās savos iespaidos par Čehijā piedzīvoto un iesaka, ko noteikti ir vērts nobaudīt un apmeklēt.
 
13.sep
Septembra sākums ir laiks, kuru tautā dēvē par ražīgāko. To apstiprina pārpilnība Rīgas Centrāltirgus letēs. Septembrī šeit var atrast ne tikai samērā retu šķirņu ābolus, bet arī papildināt savu mājas aptieciņu ar svaigi salasītu zālīšu tējām, vēsta portāls riga.lv.
 
13.sep
Kabači prot pieskaņoties. Ēdienos tie draudzējas praktiski ar jebkuriem citiem produktiem un pieņem savu izteiksmīgāko kaimiņu garšu, paši paliekot gandrīz nemanāmi.
 
8.sep
"Skudru pūznis" ir diezgan viegli pagatavojams – nedaudz laika virtuvē, un sanāk garšīgs un sātīgs rezultāts. Latvieši ir čakla tauta – čakli kā skudras... Tāpēc piedāvājam "Skudru pūzni" kā vienu no Latvijas gardākajām kūkām.
 
6.sep
Konservēšanas sezona! Dārzkopji aktīvi pārstrādā izaudzēto un dalās domās par receptēm sociālajos tīklos. Bet, ja dārza nav, visu vajadzīgo var atrast Rīgas Centrāltirgū – to zina jau vairākas rīdzinieku paaudzes. Un arī tad, ja dārzs ir, cilvēki nāk uz tirgu pēc garšvielām, dažādām piedevām un lietām, kas pašiem neaug. Ja tavā pusē šogad nav ābolu gads, gurķu stādus pavasarī nokapājusi krusa, ja tev nav laika doties ogās vai tuvējā mežā nav sēņu, tad Centrāltirgū trūkstošo noteikti atradīsi.
 
5.sep
Riga Food ir nozīmīgs pārtikas industrijas attīstību veicinošs pasākums, kur ik gadu tiekas profesionāļi no visas pasaules, lai sekmētu savu biznesu un iepazītos ar nozares aktualitātēm, kā arī piedalītos biznesa pasākumos un profesionāļu konkursos. Izstādes piedāvājumā – gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu, semināru un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.
 
4.sep
Starptautiskā kompānija Pobeda Confectionery nemitīgi attīstās un veiksmīgi meklē inovatīvus risinājumus šokolādes ražošanas jomā. Izstādes stendā Pobeda klientiem un potenciālajiem partneriem prezentēs vairākus jaunumus, kuru pamatā ir ideja par garšīgiem un patiešām veselīgiem desertiem.
 
2.sep
No 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalas izstāžu zālē uz Baltijas nozīmīgāko pārtikas industrijas notikumu Riga Food 2019, ko rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, pulcēsies nozares profesionāļi no visas pasaules.
 
30.aug
Šķiet, pateicoties populārajam Kaudzītes Matīsa dzejolim par brūklenāju, kas pastāvīgi zaļot rauga nenoskārstai vajdzībai, spoži tumšzaļās mētriņas raisa pārdomas par zūdošo un paliekošo, saistās ar skumjiem dzīves brīžiem, ar kaut ko vienlaikus gaišu un sērīgu. Tomēr lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā vai jālaužas cauri dzelkšņiem.
 
29.aug
Latvijā Dārzeņus un augļus uzturā vairāk lieto sievietes, turpretim sēnes - vīrieši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījums par 2018.gadu.
 
23.aug
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
 
22.aug
Parasti augustā arbūzi ir vissulīgākie un saldākie. Lielākie cienītāji grib tos ēst katru dienu, citi saka – nekas īpašs, tāds gurķis ar sarkanu vidu, tomēr kaut reizi sezonā droši vien arbūzu uzēd visi. Sevišķi labi garšo, ja iegadās kāda karsta diena, jo arbūzs vienlaikus ir gan ēdiens, gan dzēriens.
 

Rīgas namu pārvaldnieks