Otrdiena, 6.jūnijs

redeem Ardis, Ingrīda

Lasi ērtāk format_size

arrow_downwardGardēžiem

Restorānu industrijā valdošā sīvā konkurence un mūžīgā sacensība par to, kurš iegūs kāroto "Michelin" zvaigzni, liek šefpavāriem radīt arvien neparastākus ēdienus, pievienojot tiem retas un grūti iegūstamas sastāvdaļas, vēsta kanāls "National Geographic".
9.apr Portāls nra.lv
Restorānu nedēļas, kurās tie kļūst pieejamāki lielākai sabiedrības daļai, notiek vairākkārt un ne tikai Rīgā. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, vai Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apmeklēt restorānus.
18.mar Portāls nra.lv
Maize ir viens no pirmajiem pasaulē pagatavotiem pārtikas produktiem, jo tiek uzskatīts, ka pirmo reizi to izcepa jau pirms 30 000 gadiem. Kopš tā laika cilvēces apetīte ir tikai augusi un galu galā padarījusi mūs par tiem, kas mēs esam šobrīd.
16.okt 2022 Portāls nra.lv
Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.
16.jūl 2022 LifeHacks.lv
"HelloFresh" darbinieki atklājuši labāko veidu, kā pagatavot perfekti mīkstas vārītas olas, ziņo "Daily Star".
17.apr 2022 tautaruna.lv
Katliņā ieliet kādu gatavu ziemas vīna maisījumu, kas veikalu plauktos cēli gozējas jau pāris mēnešus, taču, ja arī alkohola jomā neesi pusfabrikātu cienītājs, droši pagatavo karstvīnu pats - zemo cenu dzērienu un vīnu veikals “AlkOutlet” sniedz padomus, kā to izdarīt!
27.dec 2021 Portāls nra.lv
Dabas aizsardzības pārvalde veic apmeklētāju uzskaiti 35 dabas tūrisma objektos un maršrutos visos Latvijas reģionos.
12.nov 2021 Portāls nra.lv
Pēc senas pavārgrāmatas receptes Kandavas amatniecības centrā ikvienam pagatavos smaržīgu ozolzīļu kafiju. Šogad raža ir tik laba, ka centram jāsauc palīgspēki zīļu lobīšanā, vēsta TV3 raidījums ”900 sekundes”.
10.okt 2021 Portāls nra.lv
Tieši ar tik bargu sodu jārēķinās tiem, kuri dodas sēņot uz Ādažu poligona mežu. Ik gadu bruņotie spēki atgādina – sēņot militārā objekta teritorijā ir stingri aizliegts, vēsta LTV Ziņu dienesta korespondentes Judītes Čunkas sižets LTV raidījumā "Panorāma".
5.sep 2021 Portāls nra.lv
Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi "apmānīt" un uzņemt optimālu ūdens devu.
15.aug 2021 Portāls nra.lv
Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.
14.aug 2021 LifeHacks.lv, Dzivei.lv
Salds, tomēr veselīgāks par konfektēm un dod enerģiju - šis brīnumainais produkts ir enerģijas batoniņš, garda uzkoda no graudaugiem, riekstiem, augļiem vai ogām, ar ko remdēt izsalkumu un atjaunot enerģijas rezerves. Ar ko šādi batoniņi atšķiras no citiem saldumiem un kas nosaka to uzmundrinošo raksturu, stāsta uztura speciāliste Lizete Puga.
14.aug 2021 Portāls nra.lv
Sēņošanas sezonu visbiežāk atklājam tieši ar gailenēm. Tās ir viegli pamanāmas, viegli tīrāmas un viegli gatavojamas. Mazsvarīgi nav arī tas, ka gailenes ir grūti sajaukt ar citām sēnēm, tāpēc tās droši var vākt pat nepieredzējuši sēņotāji un bērni, bez savas gaileņu saujas nepaliks arī cilvēki ar slikti trenētu «sēņu redzi». Ievērojot tradīciju, pirmās gailenītes latvietis parasti liek sēņu mērcē ar speķi un sīpoliem. Bet jācer, ka sekos arī otrās, trešās un turpmākās gailenes, varēs izmēģināt dažādas jaunas receptes un vēl sagatavot krājumus ziemai.
12.aug 2021 Ilze Zonne
Līdz pat vēlam rudenim mežs ir pilns ar gardām veltēm, un skaistajos vakaros var nodoties eksperimentiem – meklējot jaunas garšas un veidus savvaļā augušo ogu un sēņu baudīšanai. Lieliski tās garšos pagatavotas uz dzīvas uguns, turklāt šāds vakariņu gatavošanas veids, ārā un iesaistot visu ģimeni, maltītei un vasarai kopumā piešķirs īpašu noskaņu. Šefpavārs Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Lība un Klāvs Smildziņi dalās idejās, kā meža veltes gardi pagatavot uz atklātas uguns.
8.aug 2021 Portāls nra.lv
Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.
6.aug 2021 Portāls nra.lv
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
28.jūl 2021 LifeHacks.lv
Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.
4.jūl 2021 LifeHacks.lv, Dzivei.lv
Šogad rudenī veikalu plauktos parādīsies grāmata "Baltic Chefs", kurā būs apkopotas 180 recepšu no 90 pazīstamiem Lietuvas, Latvijas un Igaunijas šefpavāriem, aģentūrai LETA pavēstīja projekta "Baltic Chefs" pārstāvji.
3.jūl 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā nepilnai pusei jeb 42% sabiedrības galvenais kritērijs Jāņu alus izvēlē ir garša.
24.jun 2021 Portāls nra.lv
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
22.jun 2021 Portāls nra.lv
Kādus ēdienus un dzērienus celt Līgo galdā? Ar ko pārsteigt ciemiņus? Kā nākamajā dienā izvairīties no sliktas pašsajūtas? Šie ir tikai daži no jautājumiem, ar ko pirms Līgo svinībām saskaras teju ikviens. Tādēļ, lai gada maģiskākos svētkus sagaidītu ar veselīgiem un gardiem ēdieniem un nākamajā dienā izvairītos no sliktas pašsajūtas, padomos dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
22.jun 2021 Portāls nra.lv
Siera ēšana, vainagu pīšana un Jāņu zāļu dekori, alus baudīšana un Līgo dziesmas - šīs ir vispopulārākās tradīcijas saulgriežu svinēšanā.
21.jun 2021 Portāls nra.lv