Pildītas olas vienmēr ir gaidīta uzkoda uz svētku galda. Pirmkārt, tas izskatās ļoti eleganti un apetītlīgi, otrkārt, tas iederas jebkuros svētkos, pat bufetes formātā, un, treškārt, ēdiens ir tik vienkārši pagatavojams, ka to var izdarīt pat ne pārāk pieredzējis pavārs. Tikai iepriekš jāizvāra cieti vārītas olas un jāsagatavo pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
Plūkātā (pulled) cūkgaļa ir amerikāņu ēdiens. Šādu gaļu bieži pasniedz sviestmaizēs vai kā piedevas. Nosaukums “pulled pork” cēlies no tā, ka pēc ilgstošas cepšanas gaļa kļūst tik mīksta, ka to var viegli ar dakšiņu saplēst šķiedrās. Kā pagatavot plūkāto cūkgaļu?
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.
Kā tas nākas, ka zilo pelējumu, kas piešķir zilajam sieram nosaukumu, mēs varam droši ēst? Jūs esat vakariņu ballītē un tikko esat paskatījies uz siera plati. Kad paņemat pirmo burvīgo gorgonzolas kumosu, var rasties jautājums: kāpēc ir droši ēst šo sapelējušo ēdienu, ja daudzi pelējumi var radīt slimības?
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
Filtrētā kafija un espress ir veselīgākie kafijas veidi. Par to raksta Daily Mail, atsaucoties uz zinātnieku pētījumiem. Filtrētā kafija, kas pagatavota, izlaižot maltas pupiņas caur papīra vai sieta filtru, samazina artēriju slimību risku, kas ir visizplatītākais sirdslēkmes cēlonis.
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.
Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.
Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.
“Mums māca, ka tieksme pēc ēdiena ir kaut kas, kas ir jākontrolē un kam ir jāpretojas, taču, ja nu ir cita pieeja? Lai gan tieksmei pēc ēdiena var būt daudz iemeslu, ir daudz stresa faktoru, kas slēpjas zem uztura piramīdas un izpratnes par ēdienreizēm,” raksta healthline.com.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.
“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.
Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.