Gardēžiem

Vakar, 19:50
Kristīgās pasaules pārstāvji jau sākuši ievērot lielo gavēni, kas ilgs līdz Lieldienām, bet ziemas aiziešana un pavasara atnākšana ir īpaši labs laiks, ko ikviens var izmantot, lai veiksmīgi veiktu vai nu ģenerāltīrīšanu ķermenī, vai tikai mazas pārmaiņas.
 
15.mar
Gavēņa ēdieniem raksturīga pieticība un vienkāršība, tomēr tas nenozīmē vienveidību. Cilvēki, kuri pieder konfesijām, kam raksturīgs ilgstošs un stingrs gavēnis, laika gaitā radījuši tādas ēdienu receptes, kuras ir vērts izmēģināt arī citiem un, iespējams, iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.
 
4.mar
Saldumu zīmols “Laima” papildina “Laima Exclusive” produktu klāstu ar dabisko “ruby” jeb rozā šokolādi, kas gatavota ar rokām. “Ruby” šokolāde ir unikāla, pateicoties tās krāsai un piesātinātajai garšai, kas ir iegūta dabiskā fermentācijas procesā no “ruby” kakao pupiņām.
 
2.mar
Brīvdienās noteikti varam atrast kādu brīvu stundu, lai pagatavotu gardu desertu. Šoreiz gardēži dalās padomā, kā pagatavot izcili gardu šokolādes brauniju.
 
1.mar
Sākumā liekas – kumkvats ir tāds sīciņš apelsīns, bet tas izrādās ēdams ar visu mizu un pārsvarā no mizas vien sastāv. Miza ir salda, toties vidiņš stipri skābs. Tieši šā garšas kontrasta dēļ kumkvatus augstu vērtē gardēži. Ziemas izskaņā dzīvespriecīgi oranžā krāsa ir īpaši uzrunājoša.
 
24.feb
Ar ieteikumiem, kā veiksmīgi iesaistīt ģimeni kopīgā maltītes pagatavošanā un baudīšanā, plānojot laiku un veicinot kopā būšanu, dalās gardēde, kulinārijas blogere un divu bērnu mamma Signe Meirāne.
 
21.feb
Jau divas nedēļas Rīgā darbojas unikāla atpūtas vieta, kur svinēt dzīvi un gardi paēst – savas durvis vēris Baltijā pirmais iekštelpu Centrālais gastrotirgus, kas mājvietu radis Rīgas Centrāltirgū. Un piekrišana tam ir!
 
18.feb
Rīgas centrā apmeklētājiem durvis vaļā vēris unikāls kafejnīcas koncepts, kas zem viena zīmola “The Hub Cafe” apvieno tradicionālo havajiešu virtuvi ar vienīgo velo-studiju Baltijā, kas piedāvā braucienus ar Zwift velosimulatoriem.
 
18.feb
Sezama sēklas ir ierasts izmantot kā piedevu ēdieniem, arī maltīšu vizuālai izdaiļošanai, no tām tiek gatavota eļļa un pat piens. Sēklu uzturvērtība ir ļoti noderīga cilvēka organismam – par to šaubu nav ne tiem, kas iesaka no šīm sēklām gatavotus produktus lietot gan uzturā, gan kosmetoloģijā. Tomēr ne visi zina, ka sezama sēklas var izmantot arī svara regulēšanai.
 
14.feb
Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!
 
13.feb
Līdz ar Gastronomijas paviljona renovāciju un Gastro tirgus atklāšanu Rīgas Centrāltirgus nav zaudējis savu šarmu, drīzāk ieguvis jaunu – hipsterīgu vaibstu. Kopš oficiālās atklāšanas aizvadītajā sestdienā šo jaunā koncepta ēdināšanas vietu apmeklējuši tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu, apmeklētāju straumei nenorimstot līdz vēlam vakaram.
 
11.feb
Garšīgas lietas, veicot nelielas izmaiņas, var padarīt par veselīgām, bet nezaudējot to labo garšu, iesaka "Rimi Gardēži".
 
9.feb
Lai arī viskijs ir viens no pasaulē senākajām alkoholiskajiem dzērieniem, Latvijā tas tikai pamazām sāk iekarot sevis cienīgu vietu, tāpēc mūsu sabiedrībā vēl arvien valda daudz mītu par šo dzērienu. "AlkOutlet" atspēko piecus populārus mītus par skotu "dzīvības ūdeni"- viskiju!
 
25.jan
Kūka nav ikdienas ēdiens, bet, kad uzaicināti ciemiņi vai arī «jāuzstājas» darbavietā, plaucētā mīkla ir laba izvēle, jo no tās var pagatavot saldus un sāļus dažāda lieluma un formas gardumus.
 
23.jan
Rīgas Centrāltirgus jaunatklātajā Gastronomijas paviljonā ļaužu straumes nerimst visas dienas garumā. Un tas nav pārsteidzoši, jo paviljonā ļoti plašā klāstā pieejama ikdienā ļoti bieži lietota pārtika – piena produkti un maize.
 
18.jan
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
 
17.jan
Mode jau tāpēc ir mode, ka tā nāk un iet, taču ir tendences, kas noturas apritē ilgāku laiku un kāda reizēm pat saglabājas un kļūst par klasiku. Tā tas notiek arī veselīga dzīvesveida jomā. Dažas lietas jau sasniegušas arī mūs un saņēmušas arī saprātīgus uztura speciālistu komentārus, citas vēl nav tik labi pazīstamas, un nevar zināt, vai tās šeit iekaros popularitāti.
 
11.jan
Žāvēti augļi piestāv ziemai. Vienlīdz labi tie noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist.
 
10.jan
Tiem, kuri vēlas atbrīvoties no lielā svara, jāiemācās pareizi uztvert, kad ķermenis signalizē par izsalkumu, taču tas nav viegli, jo cilvēkam piemīt instinktīvas bailes no izsalkuma, norāda Prevention.
 
9.jan
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
 
4.jan
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
 
3.jan
Gada izskaņā iedzīvotāji vairāk domājuši par tik ļoti svarīgo ūdens patēriņu - gāzētā un negāzētā ūdens pieprasījums palielinājies par attiecīgi 46% un 33%, salīdzinot ar 2017. gadu. Pārliecinoši pārdošanas līderi tomēr ir bijuši mandarīni, kā arī neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa – majonēze, liecina “Maxima Latvija” pārdošanas dati.