Gardēžiem

Vakar, 14:03
Šā deserta pagatavošanai būs nepieciešamas tikai 45 minūtes. Franču šefpavāre Manona Lagrēva dalījās ar ātras un gardas kūkas recepti. Viņa jogurta kūku nosauca par perfektu desertu tiem, kas novērtē vienkāršību un izsmalcinātu garšu.
Vakar, 12:03
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
20.jun
Sulīgai ceptai vistai ir daudz pievilcīgu īpašību, un labākā putna daļa ir sāļā, kraukšķīga āda. Protams, tā ir ēdama arī bez šīs ādas, bet, ja tā nav kraukšķīga, tad viss vistas potenciāls ir izniekots.
19.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
19.jun
Amerikāņu zinātnieki atklājuši, ka ēšanas secība var ietekmēt cukura līmeni asinīs un samazināt pārēšanās risku. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Nature Medicine, ja vispirms ēdat olbaltumvielas vai šķiedrvielas un pēc tam ogļhidrātus, tas palīdzēs izvairīties no strauja glikozes līmeņa kāpuma, kas izraisa izsalkumu un svara pieaugumu.
18.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
17.jun
Fritata ir vienkārša ar zeltaini ceptām kartupeļu šķēlītēm, karamelizētiem sīpoliem un riekstainu parmezānu, ko gatavo vieglām vasaras vakariņām. Fritatas atrodas kaut kur starp omletēm un kišu – olu ēdienu ar pildījumu, kam ir nedaudz krēmīga tekstūra, kas radīta ar pareizo sastāvdaļu līdzsvaru.
14.jun
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
14.jun
Populārais priekšstats par kaķi, kas dzer pienu no apakštasītes, var būt bīstams nepareizs priekšstats. Pieauguši kaķi nav fizioloģiski sagatavoti piena sagremošanai,  skaidroja Džūlija Heninga, Adelaidas Universitātes Dzīvnieku un veterinārmedicīnas skolas eksperte.
12.jun
Riekstiņi ar iebiezināto pienu ir vieni no populārākajiem saldumiem, ko atceramies no bērnības. Taču šis mājas pagatavotais gardums slēpj reālas briesmas veselībai.
11.jun
Kad cilvēki domā par grila sezonu, viņu prāts parasti pāriet uz klasiku, piemēram, burgeriem, hotdogiem un bieziem, sulīgiem steikiem. Taču veģetāriešiem vai ikvienam, kurš vēlas samazināt gaļas patēriņu, grils joprojām var būt vieta, kur baudīt košas garšas uz atklātas liesmas, it īpaši, ja uzaicināsiet vienu negaidītu viesi: kāpostu.
10.jun
Ja skābais krējums ir daļa no ēdienu sastāvdaļām, tad zināt to negribīgo sajūtu, kad ir jāatver svaigs trauciņš nelielam daudzumam. Varbūt ilgi gaidītajam tako vakaram bija nepieciešama tikai mērkarote, bet tagad puspilns trauks lēnām tuvojas derīguma termiņa beigām.
9.jun
Var droši baudīt šos ēdienus bez bailēm, ja pēkšņi vēlaties uzkodas, bet patiesībā nevēlaties pieņemties svarā.
8.jun
Lai gan īsti nav tādas lietas kā slikts grilēts siers, ne visas šī sviestmaižu pamatēdiena receptes ir vienādas. Sākot ar sinepju pievienošanu maizei un beidzot ar sāls pārkaisīšanu uz pannas, ir tik daudz veidu, kā pacelt šo sviestmaizi nākamajā līmenī.
7.jun
Biezpiena plācenīši bez miltiem un cukura ir veselīga alternatīva klasiskajai receptei. Tā ir ideāli piemērota tiem, kas ievēro pareizu diētu vai seko līdzi savam svaram. Lūk, ko var pievienot biezpiena plācenīšos miltu vietā.
6.jun
Tomāti ir pelnījuši atzinību vairāk nekā tikai atbalsta elements, kas iemests salātos vai sagriezts burgera vai sviestmaizes virspusē. Šis saldais un sulīgais dārzenis ir labs pats par sevi, ar vasarīgu, saules noskūpstītu garšu, kas to pārvērš gan pamatēdienā, gan piedevā, gan vieglajā, atsvaidzinošajā uzkodā.
3.jun
Ja esat nolēmis pagatavot vakariņas ar gaļu, kam nepieciešama iepriekš saldētavā noglabāta gaļa, ko darīt, lai to atkausētu pietiekami ātri, lai to varētu lietot? Jūs nevēlaties to atstāt vienkārši uz galda, jo siltā temperatūrā tas var veicināt bīstamu baktēriju augšanu.
2.jun
Ir daudz veidu, kā uzlabot tartāra mērci — klasiskāko zivju piedevu. Bet, ja vēlas jūras veltēm jaunu pieskārienu, izmēģiniet aromātisko ajoli.
29.mai
Paprika ir dārzenis, kas jebkuram ēdienam piešķir dzīvīgumu, garšu un vieglu saldumu. Kā bonuss tas ir lielisks veids, kā uzņemt tādas uzturvielas kā A vitamīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas.
28.mai
Lielākajai daļai cilvēku musli ir vienkārši brokastu sastāvdaļa. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī rada sāta sajūtu līdz pusdienām. Ar šo vienkāršo triku musli var garšot vēl labāk.
27.mai
Saldumu ēšanas stils – no agresīvas košanas līdz lēnai laizīšanai – atspoguļo galvenās personības iezīmes, skaidro uzvedības psihologs Džo Hemingss.
26.mai
Vai sīpolu karamelizēšana patiešām aizņem piecas minūtes vai tomēr tas ir nepatiesi? Ja vēlaties skaistus brūnus sīpolus, kādus pasniedz kā piedevu restorānos, būs jāstāv pie pannas, maisot sīpolus 45 minūtes līdz pat stundai. Protams, tas nav gluži sarežģīts darbs un dod daudz laika, lai plānotu jaunas receptes.