Rudenī ķirbis ir atrodams gandrīz katrā virtuvē, taču bieži vien to izmanto tikai dažās klasiskās receptēs – zupā, pīrāgā vai marinē ziemai. Patiesībā šis daudzpusīgais dārzenis piedāvā daudz vairāk gan kulinārijā, gan ikdienas dzīvē. Lūk, pieci neparasti, bet ļoti praktiski veidi, kā ķirbi izmantot citādi, kopā ar “Simple Living”.
Ir optimāls laiks riekstu ēšanai, kas ļauj organismam visefektīvāk absorbēt to uzturvielas. Regulāra lietošana noteiktā diennakts laikā var uzlabot sirds darbību un atbalstīt veselīgu vielmaiņu, ziņo Verywell Health.
Mūsdienās salmiņus izmanto plaši. Salmiņi piedāvā vienkāršu un higiēnisku veidu, kā dzert dzērienus. Tie arī palīdz cilvēkiem ar invaliditāti droši lietot šķidrumus, raksta healthline.com.
Pirms gaļas gabala ievietošanas pannā, ir vērts to rūpīgi nosusināt ar papīra dvieli. Šis vienkāršais solis palīdz iegūt zeltainu garoziņu, vienlaikus saglabājot iekšpusi sulīgu, norāda vietne Epicurious.
Vēlies vieglu, veselīgu un krāsainu maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas? Šis zaļais ēdiens apvieno kremīgu avokado, svaigus brokoļus un atsvaidzinošu citronu un piparmētru kombināciju. Tas ir ideāli piemērots gan brokastīm, gan vieglām pusdienām, un pagatavojams vien dažu minūšu laikā. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
2025. gada 30. augustā 58 gadus vecais Remzijs savā Instagram kontā dalījās ar atklātu un sirsnīgu vēstījumu, paziņojot, ka viņam ir diagnosticēts ādas vēzis, kas, par laimi, ir veiksmīgi ķirurģiski noņemts.
Lai gan olu kultenis ir vienkāršs ēdiens, to visā pasaulē gatavo diezgan atšķirīgi, un, tiklīdz būsiet nogaršojuši franču versiju, iespējams, vairs nekad neatgriezīsieties pie tās.
Vērts izmēģināt šo vienkāršo deserta recepti. To var ātri pagatavot, un tas kļūs par spilgtu akcentu uz vasaras galda. Ikviens to var pagatavot mājās bez piepūles, saka ukraiņu ēdienu blogere Marija Makarčuka.
Sulīgā ananāsu kūka ir ideāls deserts jebkuram noskaņojumam. Šis viegli pagatavojamais gardums iepriecinās ar maigo tekstūru un unikālo tropisko augļu aromātu, saka ukraiņu ēdienu blogere Katerina Procišina.
Jogurta ēšana pareizajā diennakts laikā var uzlabot gremošanu un atbalstīt zarnu mikrobiotu. Šo laika padomu ievērošana var palīdzēt gūt maksimālu labumu, saskaņā ar Verywell Health datiem, raksta DoctorPiter.
Nereti nopērkot meloni, pēc tās sagriešanas, nākas secināt, ka diemžēl oga nav gana salda, un tai piemīt ūdeņaina garša. Šis padoms tev vairs nekad neļaus nopirkt bezgaršīgu meloni!
Restorānu un viesnīcu zviedru galds var kļūt par saindēšanās ar pārtiku avotu sliktas higiēnas un nepareizas pārtikas uzglabāšanas dēļ. Kimons Andreass Karatzass, pārtikas mikrobioloģijas eksperts no Redingas Universitātes, sacīja, ka bufetes galdi bieži pārvēršas par "slimību perēkli".
Banānu saldējums ir vienkāršākais deserts, ko var pagatavot mājās. To var padarīt interesantāku, pievienojot iecienītākās sastāvdaļas vai citus saldētus augļus.
Šis auglis ir bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem. Guavas auglim ir milzīga pozitīva ietekme uz organismu. Guava ir viens no barojošākajiem tropu augļiem.
Kādi patiesībā ir iecienītākie kafijas dzērieni - kapučīno, latte vai makiato? Tās visas ir balstītas uz espreso, kura ieguvumus veselībai apstiprina zinātne. Tomēr dažas sastāvdaļas var krasi mainīt to ietekmi uz veselību un figūru.