Gardēžiem

17.jan
Mode jau tāpēc ir mode, ka tā nāk un iet, taču ir tendences, kas noturas apritē ilgāku laiku un kāda reizēm pat saglabājas un kļūst par klasiku. Tā tas notiek arī veselīga dzīvesveida jomā. Dažas lietas jau sasniegušas arī mūs un saņēmušas arī saprātīgus uztura speciālistu komentārus, citas vēl nav tik labi pazīstamas, un nevar zināt, vai tās šeit iekaros popularitāti.
 
11.jan
Žāvēti augļi piestāv ziemai. Vienlīdz labi tie noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist.
 
10.jan
Tiem, kuri vēlas atbrīvoties no lielā svara, jāiemācās pareizi uztvert, kad ķermenis signalizē par izsalkumu, taču tas nav viegli, jo cilvēkam piemīt instinktīvas bailes no izsalkuma, norāda Prevention.
 
9.jan
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
 
4.jan
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
 
3.jan
Gada izskaņā iedzīvotāji vairāk domājuši par tik ļoti svarīgo ūdens patēriņu - gāzētā un negāzētā ūdens pieprasījums palielinājies par attiecīgi 46% un 33%, salīdzinot ar 2017. gadu. Pārliecinoši pārdošanas līderi tomēr ir bijuši mandarīni, kā arī neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa – majonēze, liecina “Maxima Latvija” pārdošanas dati.
 
31.dec 2018
AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. 
 
30.dec 2018
Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.
 
29.dec 2018
Brīnišķīgi amerikāņu cepumi ar lazdu riekstiem, asu kanēli un kraukšķīgu tumšo niedru cukuru.
 
29.dec 2018
Rīga, 29.dec., LETA. Gandrīz ceturtdaļai jeb 23% Latvijas iedzīvotāju kādreiz dzīvē bijusi Jaungada apņemšanās ēst veselīgāk, liecina socioloģisko pētījumu uzņēmuma SKDS veiktās aptaujas dati.
 
29.dec 2018
Nākamā gada janvārī Vecrīgā trešo gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street food festival", kurā četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri apmeklētājiem piedāvās dažādus ēdienus, ziņo Rīgas tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.
 
26.dec 2018
Iedvesmojiet savus Ziemassvētku ballītes viesus ar vieglu, bet ļoti garšīgu un bagātīgu balto karstvīnu. Pasniedziet ar piparkūku grissini un pikantajām Ziemassvētku mandelēm.
 
26.dec 2018
Katrai namamātei ir savi mazie noslēpumi, kā izcept pašas garšīgākās, pašas mīļākās un pašas kraukšķīgākās piparkūkas. Kāds mīklai pievieno medu, kāds - šokolādi vai rozīnes. Portāls lifehacks.lv šoreiz piedāvā ļoti vienkāršu, taču burvīgu veidu kā katru piparkūku padarīt par sava veida mākslasdarbu.
 
24.dec 2018
Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt divus ēdienus, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.
 
23.dec 2018
Svētku laikā nevar iztikt bez svaigi ceptu pīrāgu smaržas un bagātīgi klātiem galdiem. Taču reizēm, it īpaši ilgajā brīvdienu maratonā, sanāk aizmirst par veselīgu uzturu, kas ir īpaši svarīgs tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. Tāpēc uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča ir sagatavojušas padomus, kas palīdzēs svētku laiku aizvadīt priecīgi un veselīgi.
 
21.dec 2018
Baltās sniega kupenas un mīnusi tā vien sauc pēc kārtīgas sasildīšanās – un kāpēc gan nepalutināt sevi un mīļos ar gardiem karstajiem dzērieniem? Skyline Bar bārmeņi Elvis Mass un Linards Grundmanis piedāvā divas aromātiskas un sildošas karsto dzērienu receptes, kas atgādinās, cik brīnišķīgs var būt arī šis aukstais ziemas laiks!
 
21.dec 2018
Saimnieku gatavots cepetis daudzās ģimenēs ir Ziemassvētku galda simbols un tā neatņemama sastāvdaļa. Taču, lai to pagatavotu patiešām meistarīgi un cepetis ne tikai labi izskatītos, bet arī garšotu pasakaini, ir jāzina ne mazums knifiņu. Iepazīsties ar Normunda Baranovska padomiem, kas palīdzēs pagatavot izcilu cepeti, ko ar lepnumu varēsi celt galdā.
 
20.dec 2018
“Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā par Ziemassvētku tradīcijām noskaidrojis, ka, plānojot svētku maltīti, iedzīvotāji vadās pēc ticējuma, lai uz galda ir 9 ēdieni, kas nozīmē, ka nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Aptaujas dalībnieki kā TOP 3 Ziemassvētku ēdienus ir atzinuši svētku rasolu, speķa pīrādziņus, pelēkos zirņus.
 
15.dec 2018
Šokolāde ir patiesi unikāls konditorejas izstrādājums, kas radīts no kakao. Tās veidošana ir skrupulozs un ļoti akurāts darbs, sākot no kakao pupiņu novākšanas, fermentācijas un žāvēšanas, pārstrādes kakao masā, pulverī un sviestā, no šokolādes masas sagatavošanas līdz pat nonākšanai veikala plauktā. Šokolādes konfektes ir viens no sarežģītākajiem šokolādes produktiem gatavošanas ziņā, jo prasa ne tikai ļoti augstu precizitāti visos ražošanas procesos, bet arī dažādo sastāvdaļu saderību.
 
14.dec 2018
Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.
 
13.dec 2018
Tad, kad dodamies ceļojumā ārpus Latvijas robežām, ļaujamies gan laiskai atpūtai, gan vienlaikus vēlamies iepazīt konkrētās valsts kultūras šķautnes, tostarp nobaudīt nacionālos ēdienus, iepazīt viņu ēdienu garšas buķeti. Ziema gan nav tā aktīvākā ceļojumu sezona, tāpēc laba alternatīva ir Rīgas Centrāltirgus apmeklējums, jo arī tas var izvērsties par nelielu ceļojumu cittautu ēdienu garšu pasaulē.
 
12.dec 2018
Runājot par atpūtas kompleksu Rožmalas, kā galvenā vērtība jāuzsver tā latviskums it visā – interjerā, kas piepildīts ar gaismu, telpaugiem, koka detaļām, restorānā ar latviskās tradīcijās gatavotiem ēdieniem, savā ziņā ekskluzīvās naktsmītnēs, āra teritorijā, kurā lielāko akcentu dod 150 gadu senās Ribbes dzirnavas.