Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_downwardGardēžiem

Kā atdalīt zaļumu cietos kātus, kā no sacietējuša brūnā cukura atkal iegūt beramu cukuru, kā glītos gabaliņos sagriezt cepumus? Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.
Vakar, 18:12 Marta Magone
Kādi ir zelta noteikumi, lai izceptu visgaršīgākos kartupeļus? Cepti kartupeļi var būt vienkāršs garnējums — ja zina, ko dara.
Vakar, 16:08 Deizija Estere Markusa
Vistas aknu pastētei ir klasiska un eleganta. Pats labākais, ka tā sanāk dažu minūšu laikā. Vistas aknas ir plaši pieejamas. Ja ir iespēja, kad iepērkaties, tad izvēlieties gaišākas vistu aknas; tām mēdz būt maigāka, bagātāka garša nekā tumši sarkanajiem.
24.apr Marta Magone
Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.
16.apr Marta Magone
Šajā gardajā dzērienā var iemaisīt jebko, ko sirds vēlas. Tas tikai padarīs šo kokteili par lielisku veidu, kā saņemt pietiekamu daudzumu svarīgu uzturvielu, ūdeni un šķiedrvielu.
15.apr Lauma Ozola
Daudzu iemīļotais restorāns “Fish House” nu ieguvis jaunu nosaukumu un konceptu – “ROI”. Turpmāk tajā varēs baudīt ne tikai zivju ēdienus, bet arī plašu internacionālu ēdienu izvēli.
12.apr Portāls nra.lv
Kokosriekstu koki aug tropos tādās valstīs kā Indonēzija, Indija un Malaizija, bet, par laimi, kokosriekstu produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Kokosriekstu ūdens, kokosriekstu eļļa un kokosriekstu cukurs ir tikai daži populāri kokosriekstu produkti, kas visi nāk no viena un tā paša daudzpusīga auga.
11.apr Monika Sila
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,
31.mar Portāls nra.lv
Raidījumā "Nra.lv sarunas" aktrise un režisore Kristīne Krūze- Hermane dalā ar neparastu olu krāsošanas veidu, proti, viņa Lieldienu olas krāso, izmantojot zīda kaklasaites.
29.mar Portāls nra.lv
No 10.aprīļa līdz 16.aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - "baudĒŠANA Jelgavas pusē".
16.mar Portāls nra.lv
Pēc "Wolt" žūrijas vērtējuma un vairāk nekā 41 tūkstošu Latvijas iedzīvotāju balsojuma noskaidroti labākie restorāni un kafejnīcas deviņās dažādās kategorijās "Wolt Restorānu balvā 2023". Par iemīļotāko ēdinātāju iedzīvotāji visaktīvāk balsojuši kategorijās "Labākais ģimenes maltītēm" (uzvarētājs "Ezītis Miglā"), "Gada beķereja" (uzvarētājs "Cadets de Gascogne"), "Labākais garšas ceļojums" (uzvarētājs "Centrale 33") un "Gada jaunpienācējs" (uzvarētājs "Studio Pizza"), informē Māra Rudīte, "Wolt" komunikācijas pārstāve.
5.jan Portāls nra.lv
Puse Latvijas iedzīvotāju visās vecuma grupās siltu ēdienu ēd vairākas reizes dienā, vēl 41% to dara reizi dienā un tikai 2% sacījuši, ka siltu ēdienu ēd retāk kā gribētos, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.
10.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" nākamgad varētu piešķirt pirmās zvaigznes restorāniem Lietuvā, trešdien paziņoja Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.
6.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Laikā no 10.novembra līdz 20.novembrim notiks Valmieras restorānu nedēļa, kurā piedalīsies vairāki pilsētas restorāni sadarbībā ar Valmieras novada saimniecībām, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.
28.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā.
4.aug 2023 Portāls nra.lv
Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja.
8.jūl 2023 Portāls nra.lv
Restorānu industrijā valdošā sīvā konkurence un mūžīgā sacensība par to, kurš iegūs kāroto "Michelin" zvaigzni, liek šefpavāriem radīt arvien neparastākus ēdienus, pievienojot tiem retas un grūti iegūstamas sastāvdaļas, vēsta kanāls "National Geographic".
9.apr 2023 Portāls nra.lv
Restorānu nedēļas, kurās tie kļūst pieejamāki lielākai sabiedrības daļai, notiek vairākkārt un ne tikai Rīgā. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, vai Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apmeklēt restorānus.
18.mar 2023 Portāls nra.lv
Maize ir viens no pirmajiem pasaulē pagatavotiem pārtikas produktiem, jo tiek uzskatīts, ka pirmo reizi to izcepa jau pirms 30 000 gadiem. Kopš tā laika cilvēces apetīte ir tikai augusi un galu galā padarījusi mūs par tiem, kas mēs esam šobrīd.
16.okt 2022 Portāls nra.lv
Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.
16.jūl 2022 LifeHacks.lv
"HelloFresh" darbinieki atklājuši labāko veidu, kā pagatavot perfekti mīkstas vārītas olas, ziņo "Daily Star".
17.apr 2022 tautaruna.lv
Katliņā ieliet kādu gatavu ziemas vīna maisījumu, kas veikalu plauktos cēli gozējas jau pāris mēnešus, taču, ja arī alkohola jomā neesi pusfabrikātu cienītājs, droši pagatavo karstvīnu pats - zemo cenu dzērienu un vīnu veikals “AlkOutlet” sniedz padomus, kā to izdarīt!
27.dec 2021 Portāls nra.lv