Neparasti! Sātīgo popkorna salātu recepte

© Ekrānuzņēmums

Pavārs Brūss Brauns piedāvā neparastu salātu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir popkorns.

Vajadzēs:

  • 6 - 8 krūzes popkorna bez garšvielām, atdzesēts;
  • 1 glāze sagriezta selerija;
  • 1 glāze sagrieztu burkānu;
  • 200 grami ūdens kastaņu (pēc izvēles);
  • 1 glāze sagriezta sarkanā sīpola;
  • 1 glāze pākšu pupiņas, sagrieztas;
  • 1 glāze drupināta bekona;
  • 1,5 glāzes sasmalcināta Čedaras siera;
  • 1 glāze majonēzes;
  • 1/3 glāzes skābā krējuma;
  • 1 ēdamkarote cukura;
  • 1 ēdamkarote brūno sinepju;
  • 3 ēdamkarotes ābola etiķa.

Process:

Bļodā ievieto seleriju, burkānus, kastaņus, sīpolus, zirņus, bekonu un Čedaras sieru. Visu samaisa.

Ekrānuzņēmums

Atsevišķā traukā ievieto majonēzi, skābo krējumu, cukuru un sinepes. Lēnām masā iemaisa etiķi.

Ekrānuzņēmums

Dārzeņus bļodā pārlēj ar otrā traukā sagatavoto mērci un samaisa.

Ekrānuzņēmums

Kad salāti gatavi pasniegšanai, tiem pievieno popkornu. Visu samaisa. Pa virsu kaisa atlikušo Čedaras sieru.

Ekrānuzņēmums

Pēc popkorna pievienošanas salāti jāpasniedz nekavējoties.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais