Gardais Tofu skrambls, kad gribas atpūsties no gaļas

© Publicitātes foto

Ar gardu veģetāro recepti, ko ieviest savā virtuvē, dalās profesionāls pavārs un vegāno un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.

Nepieciešams:

Ķiploku majonēzei:

  • 100 g sojas piena;
  • 10 g rīsu etiķa;
  • 10 g angļu (graudu) sinepju;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 150-200 g olīveļļas;
  • sāls pēc garšas.

Skramblam:

  • ķiploku majonēze;
  • 100 g načo čipsu;
  • 1 marinēts halapenjo pipars;
  • maza buntīte kinzas;
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts smalkos kubiņos;
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta smalkos kubiņos;
  • 300 g cietā tofu, sadrupināta mazos, nevienmērīgos gabalos;
  • 5 ēd. k. sojas mērces;
  • 5 ēd. k. rauga pārslu;
  • 1/2 laima sulas;
  • sāls pēc garšas;
  • melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Vispirms pagatavo ķiploku majonēzi: liec blenderī visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, ko lēnām pievieno blendējot, līdz masa sabiezē un izveidojas majonēzes konsistence.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec cepties tofu, ik pa laikam apmaisot, līdz tas vietām kļūst zeltaini brūns.

Pievieno sojas mērci, rauga pārslas, sīpolus un papriku. Visu kārtīgi samaisi un cep 3-5 minūtes.

Pievieno laima sulu, sāli un melnos piparus. Liec skramblu šķīvjos, saspraud tajā načo čipsus, pievieno halapenjo, kinzu un pārlej ar ķiploku majonēzi.