RECEPTE: Gardie pekanriekstu batoniņi

© Publicitātes foto

Izmēģini šo gardo uzkodu recepti, ar kuru papildināt vakaru pie tējas tases.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 200 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 160 g sviesta un papildu sviests ietaukošanai
  • 80 g baltā cukura
  • šķipsna sāls

Pildījumam:

  • 2 ēdamkarotes “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 150 g pekanriekstu
  • 2 olas
  • 80 g brūnā cukura (ieteicams Muscovado)
  • 70 g baltā cukura
  • 100 g sviesta
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes piena

Pagatavošana:

1. Gatavo pamatni. Sviestu sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri. Pievieno sāli un miltus. Mīca, līdz izveidojas drumstalaina mīkla. Pievieno ēdamkaroti ūdens un saveļ mīklu bumbā. Mīklu liek veidnē (aptuveni 20x20 cm), kurā ieklāts cepamais papīrs, izlīdzina vai izrullē un liek saldētavā uz 10 minūtēm sastingt.

2. Veidni liek krāsnī, kas sakarsēta līdz 170 grādiem, un cep 15-20 minūtes, līdz pamatne sāk kļūt viegli zeltaini brūna.

3. Kamēr pamatne cepas, gatavo pildījumu. Pekanriekstus ar lielu nazi sasmalcina mazākos gabaliņos. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas. Pievieno abu veidu cukuru un sajauc. Pievieno šķipsnu sāls, izkausētu sviestu, miltus un pienu. Maisa, līdz iegūta viendabīga, šķidra masa, tad iemaisa pekanriekstus.

4. Karstajai pamatnei pārlej pildījumu. Liek atpakaļ krāsnī un cep 30 minūtes - līdz pildījums vairs nav šķidrs (pārbauda, pakustinot veidni) un virspuse izskatās apbrūnējusi.

5. Izņem no krāsns un ļauj atdzist veidnē. Kad pilnībā atdzisis, sagriež kvadrātiņos.