Vecmāmiņas kanēļu kumosiņi modernā versijā

© Publicitātes foto

Vecmāmiņas laika recepte, kas transformēta modernā versijā. Arī šiem kumosiņiem labak izmantot baltmaizi, kas jau ir nedaudz apžuvusi. Tā neiesūks tik daudz taukvielu un arī " kumosiņš" būs stingrāks.

Padomju laikos, kad veikalos kārumu nebija pilni plaukti, bet garšīgās tortes varēja nopirkt tikai pa retam vai blatam, pienā izmērcēta un apcepta baltmaize bija viens no fiksākajiem saldas uzkodas pagatvošanas veidiem. Turklāt šādā veidā varēja apēst maizi, kas vairs nebija mīksta

Sastāvdaļas:

  • Olas: 1 gab
  • Piens: 30 g
  • Cukurs: 30 g
  • Kanēlis, malts: 3 g
  • Sviests: 20 g
  • Tosatermaize: 4 gab

Pagatavošana:

Baltmaizi sagriež tik lielos kubiņos - cik viens kumoss.

Vienā bļodā olu samaisa ar pienu, otrā - cukuru ar kanēli

Pannā izkausē sviestu. Iemērc baltmaizes kubiņus piena un olas maisījumā, nedaudz nospiež lieko pienu un liek uz pannas karstajā sviestā.

Kubiņus apcep no abām pusēm, un uzreiz apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Avots

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais