Ļaujies cepumu pagatavošanas izaicinājumam mājās, kļūstot teju par konditoru. Turklāt rezultāts noteikti būs garšu kārpiņu iepriecinošs.
Sastāvdaļas (24 cepumiem):
Glazūrai:
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - izsijātus miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
Atsevišķā lielā bļodā mīkstam sviestam pievieno cukuru un vaniļu. Ar mikseri puto aptuveni 5 minūtes, līdz masa kļuvusi gaišāka un gaisīgāka.
Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas kārtīgi saputojot.
Sviesta un olu masai pievieno daļu miltu masu un sajauc, tad - daļu skābā krējuma un turpina maisīt. Tā atkārto vairākas reizes, līdz viss skābais krējums un miltu masa pievienota un iegūta biezas konsistences kēksa mīkla. Iemaisa pienu.
Uz cepamās plāts, kam uzklāts cepamais papīrs, ar lielu karoti vai kausiņu liek apaļus mīklas pikucīšus tā, lai uz katras plāts būtu ap 5 cepumiem, starp kuriem ir liela atstarpe, jo cepoties tie kļūs plakanāki un izplūdīs. Ar minēto produktu daudzumu sanāks aptuveni 24 cepumi.
Liek iepriekš līdz 170 grādiem sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 10-15 minūtes, līdz cepumu virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Ja vienlaikus cep 2 plātis, cepšanas laika pusē tās krāsnī apmaina vietām, lai visi cepumi būtu vienādi brūni. Izņem no krāsns un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Kamēr cepumi atdziest, gatavo glazūru. Lielā bļodā liek pūdercukuru un cukura sīrupu, ja to izmanto. Maisot pievieno karstu ūdeni (aptuveni 4 ēdamkarotes), līdz iegūta biezas konsistences glazūra, kas šķidrāka par piparkūku glazūru un, ar karoti lejot, lēni plūst.
Kad cepumi atdzisuši, tos var glazēt. Katra cepuma plakano pusi apziež ar glazūru līdz vidum tā, lai puse no cepuma būtu noklāta ar glazūru. Ja šķiet, ka glazūra ir pārāk bieza, var pievienot vēl ūdeni. Kad tas izdarīts, nedaudz mazāk nekā pusei glazūras vajadzētu palikt pāri.
Atlikušajai glazūrai pievieno izkausētu šokolādi un izsijātu kakao. Pēc vajadzības pievieno vēl karstu ūdeni, lai glazūra būtu tikpat biezā konsistencē kā iepriekš.
Katram cepumam uz neglazētās puses uzsmērē šokolādes glazūru, cenšoties nenosmērēt balto daļu. Ļauj glazūrai sacietēt pirms pasniegšanas.