Tuvojoties Latvijas svētkiem, izmēģini tumīgu grūbu putru ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu.
Grūbas noskalo un liek vārīties sālsūdeni, līdz tās ir gatavas, tad nokāš un atdzesē.
Saknes nomizo un sagriež smalkāk. Viegli uzsilda katliņu, pievieno mazliet taukvielu, un sautē saknes, ik pa laikam pievienojot alu. Kad saknes daļēji gatavas, pievieno sagrieztu cūkas cauraudzi un turpina gatavot sautējumu, līdz alus uzsūcies un saknes karamelizētas un mīkstas.
Grūbas liek katliņā, pievieno saldo krējumu un uzsilda. Lēnām sildot pierīvē cieto sieru un maisa, līdz putra krēmīga un satumē.
Virsū liek saknes ar gaļu un pasniedz.
Receptes autors: Uģis Veits