Tumīgā grūbu putra ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu

© Publicitātes foto

Tuvojoties Latvijas svētkiem, izmēģini tumīgu grūbu putru ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu.

Sastāvdaļas:

  • 4 porcijām
  • 200 g grūbu
  • 100 g cietā siera
  • 250 ml saldā krējuma
  • 400 g kūpināta cūkas cauraudža
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 kolrābis, kālis, rācenis vai cits
  • 200 ml Mežpils tumšais alus

Pagatavošana:

Grūbas noskalo un liek vārīties sālsūdeni, līdz tās ir gatavas, tad nokāš un atdzesē.

Saknes nomizo un sagriež smalkāk. Viegli uzsilda katliņu, pievieno mazliet taukvielu, un sautē saknes, ik pa laikam pievienojot alu. Kad saknes daļēji gatavas, pievieno sagrieztu cūkas cauraudzi un turpina gatavot sautējumu, līdz alus uzsūcies un saknes karamelizētas un mīkstas.

Grūbas liek katliņā, pievieno saldo krējumu un uzsilda. Lēnām sildot pierīvē cieto sieru un maisa, līdz putra krēmīga un satumē.

Virsū liek saknes ar gaļu un pasniedz.

Publicitātes foto

Receptes autors: Uģis Veits

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais