RECEPTE: šausminošie, bet veselīgie lenteņi Halovīna svinētājiem

© Viktorija Kožemjakina

Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens Halovīnu svinētājiem. Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga!

Sastāvdaļas (2 personām):

  • 200 g melnās pastas (derēs tagliatelle, lingvini vai spagetti)
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 2 plānās strēmelītēs sagrieztas ķiploku daiviņas
  • 100 g strēmelītēs sagrieztu saulē kaltētu tomātu
  • ~80 g rīvēta Parmezāna tipa siera
  • sāls un pipari

Pagatavošana:

Katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un pagatavojiet pastu atbilstoši gatavošanas instrukcijai, tad nokāsiet un nolieciet malā. Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu, viegli apcepiet tajā ķiplokus. Pievienojiet tomātus, apcepiet visu vēl 1 minūti. Pannā pievienojiet pastu, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl 1 minūti. Pievienojiet sieru, sāli, piparus un baudiet Visu svēto dienas priekšvakara vakariņas!

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.