Īpaši baisi Helovīnu kēksiņi

© Pexels.com

Helovīni jau šajā nogalē. Lai pavadītu šos svētkus krāšņi, iesakām ne tikai pārģērbties, bet arī galdu un ēdienus dekorēt tematiski. Piedāvājam ideju, kā parasto kēksiņu jeb mafinu padarīt bailīgu.

Vajadzēs:

  • Kēksiņus- var iegādāties jau gatavus vai cept pats

Vari izvēlēties mūsu recepti !

  • Cepamo papīru
  • 2 glāzes cukura
  • 1/3 glāze ūdens
  • 2 tējkarotes kukurūzas sīrups
  • Balto šokolādi
  • Sīrupu
  • Sarkano ēdiena krāsu

Process:

Ber katlā cukuru, pievieno ūdeni un kukurūzas sīrupu.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Vāra līdz tas sāk burbuļot. Lai pārliecinātos, kas cukurs ir pietiekami izkusis, var mēģināt ar dakšu uzpūst gaisa burbuli. Cukuram jābūt pietiekami staipīgam.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Gatavo šķidrumu lej uz paplātes vai cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Ļauj cukuram sacietēt. Pēc tam salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.Visvieglāk to būs izdarīt paplāti atsitot pret cietu virsmu.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Izkausē balto šokolādi. Sagatavotā kēksiņa virspusi iemērc baltajā šokolādē. Pēc tam ļauj tai sacietēt.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Nelielā bļodiņā lej sīrupu un tam pievieno sarkano ēdiena krāsu. Maisa līdz iegūsi vēlamo toni.

Ekrānšāviņš no instagram.com

Kad baltā šokolāde sacietējusi, mērc cukura lauskas sarkanajā sīrupā un dur kēksa virspusē. Lai pastiprinātu efektu, vēl pa virsu vari pilināt “asinis”.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Ar cukura lauskām iespējams dekorēt arī citus Helovīnu gardumus.

Ekrānšāviņš no youtube.com

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais