Helovīni jau šajā nogalē. Lai pavadītu šos svētkus krāšņi, iesakām ne tikai pārģērbties, bet arī galdu un ēdienus dekorēt tematiski. Piedāvājam ideju, kā parasto kēksiņu jeb mafinu padarīt bailīgu.
Vari izvēlēties mūsu recepti !
Ber katlā cukuru, pievieno ūdeni un kukurūzas sīrupu.
Vāra līdz tas sāk burbuļot. Lai pārliecinātos, kas cukurs ir pietiekami izkusis, var mēģināt ar dakšu uzpūst gaisa burbuli. Cukuram jābūt pietiekami staipīgam.
Gatavo šķidrumu lej uz paplātes vai cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
Ļauj cukuram sacietēt. Pēc tam salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.Visvieglāk to būs izdarīt paplāti atsitot pret cietu virsmu.
Salauž plāksni dažāda izmēra lauskās.
Izkausē balto šokolādi. Sagatavotā kēksiņa virspusi iemērc baltajā šokolādē. Pēc tam ļauj tai sacietēt.
Nelielā bļodiņā lej sīrupu un tam pievieno sarkano ēdiena krāsu. Maisa līdz iegūsi vēlamo toni.
Kad baltā šokolāde sacietējusi, mērc cukura lauskas sarkanajā sīrupā un dur kēksa virspusē. Lai pastiprinātu efektu, vēl pa virsu vari pilināt “asinis”.
Ar cukura lauskām iespējams dekorēt arī citus Helovīnu gardumus.