Nobaudi pārsteidzošo rudens dārzeņu minestrone zupu

© Publicitātes foto

Silta zupa ir kā radīta drēgnām un lietainām rudens dienām. Turklāt šī priecēs ne tikai ar garšu, bet arī ar krāsām.

Sastāvdaļas:

  • 100g “Dobeles dzirnavnieka” pastas Conchiglie rustiche
  • 2 lieli (400g) burkāni
  • 2 lielas (80g) kale kāpostu lapas
  • liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 bundža (425g) tomātu savā sulā
  • 1 glāze (230g) konservētu / pagatavotu sarkano pupiņu (derēs jebkādas pupiņas)
  • 3 lauru lapas
  • 1 ēdamkarote sakapāta, svaiga rozmarīna
  • 1/2 ēdamkarote svaiga timiāna lapiņu
  • 1/2 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote sāls
  • liela šķipsna svaigi maltu melno piparu
  • 4 glāzes (1 litrs) ūdens
  • 3 ēdkarotes olīveļļas
  • svaigi pētersīļi (pasniegšanai)

Pagatavošana:

Uzsilda lielu katlu uz vidējas uguns, katlā ielej olīveļļu un liek cepties sasmalcinātu sīpolu. Cep dažas minūtes, līdz tas ir kļuvis caurspīdīgs.

Pievieno sasmalcinātu ķiploku, lauru lapas, rozmarīnu, timiānu, koriandru, piparus un ripiņās sagrieztus burkānus. Kārtīgi apmaisa, pievieno sāli, tomātus savā sulā un ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, samazina karstumu un ļauj zupai vārīties apmēram 15 minūtes, līdz burkāns gatavs.

Kad burkāns ir gatavs, pievieno sakapātas kale kāpostu lapas un pupiņas (ja izmanto konservētas pupiņas, rūpīgi nokāš to šķidrumu un noskalo pupiņas zem tekoša ūdens).

Kamēr zupa vārās, atsevišķā katliņā pagatavo pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, nokāš ūdeni un atliek tos malā.

Pasniedzot zupu, izvārīto pastu pievieno katrā servēšanas bļodiņā atsevišķi (makaronus labāk pievienot atsevišķi katrā porcijā, lai gadījumā, ja zupa netiek izēsta, tie nākamajā dienā nav ļoti pārmirkuši).

Pārkaisa zupu ar svaigiem pētersīļiem un bauda.

Publicitātes foto

Receptes autore: Laine Rūdolfa

Svarīgākais