Arī Latvijas rudenī nekas neliedz baudīt vakariņas īstā grieķu stilā! Runā, ka, baudot šo maltīti ar aizvērtām acīm, var sajusties kā īstā grieķu tavernā! Viegli un ātri pagatavojami, taču sātīgi salāti baudīšanai saulainā rudens pēcpusdienā.
Salātu pagatavošanu sāk ar garnīru - uzvāra ūdeni un pārlej to bļodā iebērtam kuskusam tā, lai tas pilnībā nosedzas ar šķidrumu, pievieno citronu sulu un olīveļļu un pārsedz ar dvieli vai kādu citu trauku un ļauj tam uzbriest. Pa to laiku izņem kaltētos tomātus no burkas, liek sietā un notecina visu eļļu. Pusi no tomātiem sagriež lielākos gabalos un noliek malā, savukārt otru pusi - sablenderē ar visu notecināto eļļu, tā lai veidojas viendabīga masa. Gatavajā masā iemaisa kaltēto raudeni.
Kad kuskuss uzbriedis, to sairdina ar dakšu un iemaisa tajā 4 - 5 ēdamkarotes sablenderētās tomātu masas (pārpalikušo masas daļu var izmantot citreiz un pievienot arī citām maltītēm) un pievieno tai smalcinātus garšaugus - piparmētru, koriandru un pētersīļus. Noslēgumā masai pievieno iepriekš sagrieztos tomātus, olīvas un drupinātu fetas sieru. Viegli samaisa, pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.
Receptes autors: šefpavārs Dzintars Kristovskis