Makaronu salāti ar garnelēm un ne tikai rudens pārgājienam

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Publicitātes foto

Salāti, kas derēs gan kā uzkoda rudens pārgājiena starplaikos, gan arī kā pilnvērtīgas pusdienas tā noslēgumā. Tā būs lieliska izvēle gan jūras velšu, gan pikantu garšu cienītājiem, kuri vēlas atsvaidzināt jau ierastās ikdienas maltītes ar vēl nebijušām garšu kombinācijām.

Sastāvdaļas (5 porcijas):

  • 200 g makaronu
  • 300 g garneļu un/vai jebkuras citas jūras veltes
  • 50 g sarkano sīpolu
  • 100 g kukurūzas
  • 250 g krāsainu ķiršu tomātu
  • 70 g majonēzes
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 1 laima sula un miza
  • 20 g koriandra
  • 20 g zaļā čili

Pagatavošana:

Novāra makaronus līdz tai gatavības pakāpei, kas pašam vairāk tīkama. Kamēr makaroni vārās, apcep garneles un citus jūras produktus, ja tādus izmanto. Notecina kukurūzu, sagriež tomātus uz pusēm un sasmalcina koriandru un čili. Pagatavo mērci - majonēzei pievieno laima mizu un sulu, kā arī melnos piparus.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com

Receptes autors- šefpavārs Dzintars Kristovskis

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais