7 ēdieni un dzērieni, kas patiesībā paātrina novecošanos

© pexels.com

Šie produkti var iznīcināt svarīgas olbaltumvielas un dehidrēt organismu, bet mūsu āda būs pirmā, kas no tā cietīs, liekot mums ātrāk izskatīties vecākiem.

pexels.com

1. Cukurs iznīcina proteīnus un bojā ādu

Cukurs ir vainojams pie svara pieauguma, grumbu veidošanās un kaitē mūsu veselībai kopumā. Lieetojot pārāk daudz cukura, organismā sākas process, ko sauc par glikāciju: patērējot vairāk cukura, glikoze saistās ar olbaltumvielām un lipīdiem. Šis process bojā ādas kolagēnu (jo šie proteīni ir atbildīgi par ādas tvirtumu) un veicina grumbu veidošanos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais