Gardais ķirbju džems

© pexels.com

Šī ķirbju džema radīšana prasīs vien aptuveni 40 minūtes, taču - kas par rezultātu.

Vajadzēs:

  • Ķirbis - 1 kilograms;
  • cukurs - 1 kilograms;
  • laims - 3 gabali;
  • ūdens - 200 mililitri;
  • krustnagliņas - 1 sauja;
  • smaržīgie pipari - 5 gabali;
  • vaniļas cukurs - 1 ēdamkarote.

Pagatavošana

Lej katlā ūdeni, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, krustnagliņas un smaržīgos piparus. Vāra 10 minūtes. Ļauj savilkties garšām vēl 15 minūtes. Izņem piparus un krustnagliņas. Cukura sīrups ir gatavs!

Notīra ķirbi. Sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un laima sulu. Uzliek katlam vāku un vāra, līdz ķirbji mīksti. Samaļ tos vai izspiež caur sietu.

Pagaršo un pilda burkās.

pexels.com

Avots

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais