Gardais ķirbju džems

© pexels.com

Šī ķirbju džema radīšana prasīs vien aptuveni 40 minūtes, taču - kas par rezultātu.

Vajadzēs:

  • Ķirbis - 1 kilograms;
  • cukurs - 1 kilograms;
  • laims - 3 gabali;
  • ūdens - 200 mililitri;
  • krustnagliņas - 1 sauja;
  • smaržīgie pipari - 5 gabali;
  • vaniļas cukurs - 1 ēdamkarote.

Pagatavošana

Lej katlā ūdeni, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, krustnagliņas un smaržīgos piparus. Vāra 10 minūtes. Ļauj savilkties garšām vēl 15 minūtes. Izņem piparus un krustnagliņas. Cukura sīrups ir gatavs!

Notīra ķirbi. Sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un laima sulu. Uzliek katlam vāku un vāra, līdz ķirbji mīksti. Samaļ tos vai izspiež caur sietu.

Pagaršo un pilda burkās.

pexels.com

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.