Šo salātu izsmalcinātība slēpjas tieši mērcē, kas pat visierastākajiem produktiem sniegs restorāna cienīgu garšu.
Mērcei:
Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā un novāra. Gatavos kartupeļus atdzesē un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās. Pēc tam 2 minūtes noblanšē pupiņas verdošā ūdenī un uzreiz pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, nosusina un noliek malā. Nomizo sīpolus, sagriež tos plānās šķēlēs un pievieno kaperus un smalcinātus pētersīļus. Lai pagatavotu mērci, medu sajauc ar sinepēm, olīveļļu, sāli un smalcinātiem anšoviem, bet piparus beigās pievieno pēc garšas. Mērci var pagatavot, piemēram, vārot kartupeļus.
Būtisks ir arī pakošanas solis - katrs maltītes komponents liekams atsevišķā kārbā - kartupeļi vienā, pupiņas otrā, mērce trešajā un sīpoli ar kaperiem un pētersīļiem ceturtajā, savādāk minētie komponenti būs izmirkuši un nebūs tik baudāmi. Ja ir tāda iespēja, pirms maltītes baudīšanas apcep vai kā citādi uzsilda kartupeļus un tad sajauc pārējās sastāvdaļas ar tiem, piešķirot salātiem īpaši aromātisku pēcgaršu.
Receptes autors: šefpavārs Dzintars Kristovskis