RECEPTE: Pārvērt ābolus virtuļos

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad ābolu pīrāgi un čipsi jau apnikuši, bet nezini, ko vēl ar tiem iesākt, izmēģini šo neparasto ābolu virtuļu recepti.

Sastāvdaļas:

  • 1 paliels ābols;
  • 4 olas;
  • krūze brūnā cukura;
  • krūze miltu;
  • krūze eļļas;
  • krūze kanēļa;
  • glāze piena.

Pagatavošana:

Vispirms bļodā olām pievieno brūno cukuru un miltus. Tad pielej eļļu, pieber kanēli. Visam pievieno pienu un kārtīgi smaisa viendabīgā masā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tad ņem ābolu, ko sagriež apaļās šķēlēs. Ievēro, lai tās būtu vidēja biezuma.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ar speciālu karoti vai tējkaroti izgreb ābolu šķēlēm vidu, lai veidotos apaļš caurums.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tad šķēles iemērc iepriekš sagatavotajā masā. Ievēro, lai šķēles būtu pilnībā noklātas. Lai process būtu mazāk ķēpīgs, izmanto virtuves knaibles.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Šķēles liec cepties uz pannas, līdz tās no abām pusēm ir vienmērīgi apcepušās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Šādi sagatavotus ābolus vari ēst arī kā pankūkas ar saldo mērci un putukrējumu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!