Kad ābolu pīrāgi un čipsi jau apnikuši, bet nezini, ko vēl ar tiem iesākt, izmēģini šo neparasto ābolu virtuļu recepti.
Vispirms bļodā olām pievieno brūno cukuru un miltus. Tad pielej eļļu, pieber kanēli. Visam pievieno pienu un kārtīgi smaisa viendabīgā masā.
Tad ņem ābolu, ko sagriež apaļās šķēlēs. Ievēro, lai tās būtu vidēja biezuma.
Ar speciālu karoti vai tējkaroti izgreb ābolu šķēlēm vidu, lai veidotos apaļš caurums.
Tad šķēles iemērc iepriekš sagatavotajā masā. Ievēro, lai šķēles būtu pilnībā noklātas. Lai process būtu mazāk ķēpīgs, izmanto virtuves knaibles.
Šķēles liec cepties uz pannas, līdz tās no abām pusēm ir vienmērīgi apcepušās.
Šādi sagatavotus ābolus vari ēst arī kā pankūkas ar saldo mērci un putukrējumu.