Signe Meirāne piedāvā izmēģināt neparasto Tzaziki un gurķu- kaperu mērci.
Pagatavošanas laiks 15 minūtes plus 12 stundas liekā šķidruma notecināšanai un vēl 2 stundas, lai ievilktos.
Tzaziki:
Gurķu-kaperu mērcei:
Gatavo tzaziki. Sietā virs bļodas liec jogurtu un atstāj ledusskapī, lai notek liekais šķidrums (vislabāk uz 12 stundām). Citā sietā liec gurķus, kas samaisīti ar nelielu daudzumu sāls. Uzliec sietu virs bļodas un liec ledusskapī, lai notek liekais šķidrums, arī uz 12 stundām vai vismaz 2 stundas, pirms jogurts ir gatavs.
Kad jogurts un gurķi notecināti, gurķiem kārtīgi nospied lieko šķidrumu un samaisi tos ar eļļu. Iemaisi citrona sulu, medu, ķiplokus, garšaugus, piparus, notecināto jogurtu un visu samaisi. Pagaršo, vai pietiek sāls, un liec ledusskapī ievilkties uz vēl 2 stundām.
Gurķu-kaperu mērcei sajauc gurķus ar sāli, liec sietā, lai notekas 2 stundas. Nospied lieko šķidrumu un sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Pirms lietošanas ļauj ievilkties 2 stundas.