Veikalos pieejami dažādi buljona kubiciņi un tos visus vieno viena lieta - tie nav veselīgi. Šādi buljona kubiciņi bieži vien satur lielu sāls daudzumu. Lai steidzīgos brīžos nevajadzētu izmantot veikalā nopērkamos buljona kubiciņus, tos varam pagatavot paši!
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. Lai sēņošanas pieredze būtu pilnvērtīga, ir svarīgi ievērot dažus būtiskus padomus par sēņu apstrādi, uzglabāšanu un kombinēšanu. Rimi Gardēža Normunda Baranovska praktiskie ieteikumi noderēs arī veikalā iegādāto šampinjonu, šitake un citu sēņu valsts pārstāvju iekļaušanai ēdienkartē.
Kabačus var izmantot ne tikai dažādu saldo kēksu, brauniju un pankūku pagatavošanā, bet arī saldējumā! Pagatavo kabaču saldējumu, lai karstajās vasaras dienās ēstu gardu saldo un vienlaicīgi atvēsinātos!
Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.
Šogad Latvijas vasara atkal padevusies karsta, tāpēc dārza gardumi, augļi un ogas liek par sevi manīt ātrāk nekā citus gadus. Karstuma un lietus viļņi veicina ātrāku augļu un dārzeņu nobriešanu, un mēs saskaramies ar situāciju, ka raža pēkšņi ir tik liela, ka jādomā par steidzīgu tās novākšanu un saglabāšanu ziemai.
Šis augļiem un ogām bagātais, atspirdzinošais bezalkoholiskais kokteilis būs lielisks dzēriens piknikos, grilla ballītēs un vienkārši karstajās, saules pielietajās vasaras dienās.
Vēss un atsvaidzinošs dzēriens tavai vasarai!
Kafijas kapsulas mēdz būt dārgas. Ja vēlaties ieekonomēt, bet tajā pat laikā baudīt karsti kūpošu kafiju, kas gatavota kafija automātā, izmēģiniet šo triku!
Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.
Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
Siltajās jūlija dienās, kad gribās baudīt visus vasaras priekus, virtuvē vienmēr būs aizķēries kāds arbūzs. Kā saka recepšu portāla “Lidl Virtuve” šefpavārs Uģis Veits, arbūzus var ne tikai ēst svaigus vai grilēt, bet tie ir arī lieliski veldzējošas sulas avoti.
Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš. Rezultāts – izdevīga un sātīga maltīte, ko baudīt kopā ar mīļoto cilvēku, kura klātbūtnē nav jākaunas sasmērēt rokas, kad chili con carne tiek servēta uz paštaisītām tortiljām.