Siltie pērļu kuskusa salāti ar grilētiem dārzeņiem un kazas sieru

© unsplash.com

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Sastāvdaļas 2-3 porcijām

1 glāze pērļu kuskusa (var aizstāt ar orzo vai bulguru)

1 mazs kabacis vai cukīni

1 sarkana paprika

1 neliels sarkanais sīpols

80-100 g mīksta kazas siera

Sauja rukolas vai spinātu

2 ēdk. olīveļļas

1 ēdk. balzamiko etiķa vai citrona sulas

Sāls un pipari

Pēc izvēles: dažas piparmētras vai timiāna lapiņas

unsplash.com

Pagatavošana:

Novāri pērļu kuskusu saskaņā ar norādēm uz iepakojuma. Noskalo ar aukstu ūdeni, lai nesalīp, un atstāj atdzist.

Grilē dārzeņus - kabaci, papriku un sīpolu sagriez šķēlēs vai lielākos gabalos. Apslaki ar eļļu, nedaudz sāls un piparu. Grilē uz pannas, restēm vai cepeškrāsnī, līdz mīksti un viegli apbrūnējuši.

Lielā bļodā sajauc kuskusu, grilētos dārzeņus, rukolu vai spinātus. Uzsmidzini balzamiko etiķi un vēl nedaudz olīveļļas. Ja vēlies, pievieno arī piparmētru vai timiānu.

Kazas sieru saplucina nelielos gabaliņos un pievieno salātiem tieši pirms pasniegšanas, lai tas daļēji izkūst siltajos dārzeņos, bet nezaudē tekstūru.

unsplash.com

Kāpēc šie salāti ir īpaši?

Pērļu kuskuss piešķir salātiem tekstūru un vieglu riekstainu garšu.

Grilētie dārzeņi ievieš dūmainu, saldenu noti, kas lieliski saskan ar kazas siera maigumu.

Kazas siers ir interesanta alternatīva klasiskajiem sieriem - tas piešķir raksturu un nelielu pikantumu.

Pasniedz šos salātus uz koka dēlīša, līdzās dažiem olīvu vai tapenādes trauciņiem un kraukšķīgai bagetei. Ja vēlies izsmalcinātu noskaņu, glāze sausā baltvīna būs lielisks pavadonis. Tie ir salāti, ko var ēst gan sēžot zālē uz piknika segas, gan uz terases sveču gaismā.

Virtuvē

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Svarīgākais