Augusts ir viens no vasaras ražīgākajiem mēnešiem - ienāk raža ne tikai dažādiem dārza augļiem, bet arī sezonālajiem dārzeņiem. Augustā īpašu uzmanību izpelnās tieši tomātu raža, pie tam, tomāti ir vieni no visbiežāk galdā celtajiem dārzeņiem, kas iemīļoti visa gada garumā. Šefpavārs Raimonds Zommers par godu plaukstošajai tomātu sezonai, dalās ar recepti, kur likt lietā tomātus!
Ikkatrai mājsaimniecei un mājsaimniekam, kas vasaras izskaņā un rudens sākumā aktīvi rūpējas par ziemas krājumu sagatavošanu, ir dažādas īpašas receptes, kā iemarinēt dārzeņus. Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, kādas garšvielas ieteicams izmantot dārzeņu marinēšanā.
Šis ir īstais laiks, kad novākt mazdārziņā izaudzēto un parūpēties par ziemas krājumiem. Daudzās mājās šobrīd norit aktīva konservēšanas sezona. Šefpavāre Silvija Fontaina savā "Feasting at Home" mājaslapā nosauc dārzeņus, kuri būs īpaši gardi, ja tos iemarinēsiet.
Atsvaidzinoša kūka ar vasaras ogām vai augļiem. Šajā receptē ir izmantotas upenes, taču tikpat labi var izmantot arī avenes, zemenes, plūmes vai arī persiku, bumbieru, ābolu šķēlītes.
Vai esi kādreiz aizdomājies par to, ka skumbrija var veidot izcilu garšu salikumu kopā ar kvinoju? Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka nobaudīt šo garšu salikumu!
Ražas pilnbriedā mēs steidzam svaigos produktus konservēt, lai ziemā būtu ar ko mieloties. Eksperti norāda, lai konservējumi nesabojātos, ir jāseko līdzi šiem pieciem noteikumiem.
Vasara mūs dāsni apdāvina ar dāžadām ogām un augļiem, ko nereti izmantojam ievārījumu pagatavošanai. Tomēr, lai ievārījuma pagatavošana neizvēršas nepatīkamā pieredzē, blogs Gardēži.lv apkopojis desmit padomus, kā ievārījumu gatavot gudri.