Daudzi cilvēki, gatavojot olas, tās pārsit nepareizi, saplēšot čaumalas smalkās druskās, kas var izraisīt olas izlīšanu, čaumalu iekrišanu olā un tās baltuma un dzeltenuma sajaukšanos. Kā pareizi pārsist jēlu olu, stāsta šefpavārs Dens Souza kopā ar izdevumu “Parade”.
Viņš saka, ka ideāli pārsistas olas atslēga nav bļoda, galds, nazis vai pat pannas mala - tā ir vēl viena ola.
Šefpavārs skaidroja, ka, abām olām saduroties, vienmēr pareizi saplīst "vājākā" ola, savukārt stiprākā paliek vesela.
Čaumalā paliks neliels ievilkums, kas ir lieliski piemērots īkšķim, lai viegli sadalītu olu divās daļās. Šajā gadījumā arī olas dzeltenums paliks neskarts, kas var būt ļoti svarīgi daudzās receptēs.
Tajā pašā laikā "bļodas malas" metode, lai gan tā labi tiek galā ar iekšējās membrānas iznīcināšanu, rada mazus čaumalas gabaliņus, kurus būs nepatīkami un grūti “izzvejot” no bļodas malām un mīklas.
Arī tad, kad olu kastītē ir palikusi pēdējā ola, Souza neiesaka atgriezties pie “bļodas malas” metodes.
"Vienkārši paņemiet vēl vienu no nākamās kastes," viņš iesaka.