Bez čaumalu drumslām; atklāts noslēpums, kā pareizi pārsist olu

© unsplash.com

Daudzi cilvēki, gatavojot olas, tās pārsit nepareizi, saplēšot čaumalas smalkās druskās, kas var izraisīt olas izlīšanu, čaumalu iekrišanu olā un tās baltuma un dzeltenuma sajaukšanos. Kā pareizi pārsist jēlu olu, stāsta šefpavārs Dens Souza kopā ar izdevumu “Parade”.

Viņš saka, ka ideāli pārsistas olas atslēga nav bļoda, galds, nazis vai pat pannas mala - tā ir vēl viena ola.

Šefpavārs skaidroja, ka, abām olām saduroties, vienmēr pareizi saplīst "vājākā" ola, savukārt stiprākā paliek vesela.

unsplash.com

Čaumalā paliks neliels ievilkums, kas ir lieliski piemērots īkšķim, lai viegli sadalītu olu divās daļās. Šajā gadījumā arī olas dzeltenums paliks neskarts, kas var būt ļoti svarīgi daudzās receptēs.

Tajā pašā laikā "bļodas malas" metode, lai gan tā labi tiek galā ar iekšējās membrānas iznīcināšanu, rada mazus čaumalas gabaliņus, kurus būs nepatīkami un grūti “izzvejot” no bļodas malām un mīklas.

Arī tad, kad olu kastītē ir palikusi pēdējā ola, Souza neiesaka atgriezties pie “bļodas malas” metodes.

"Vienkārši paņemiet vēl vienu no nākamās kastes," viņš iesaka.

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais