Kā uzlabot kafijas garšu un padarīt to veselīgu

© Pexels.com

Ārsts-gastroenterologs Vils Bulsevičs pastāstīja, kas jāpievieno kafijai, lai uzlabotu ne tikai tās labvēlīgās īpašības, bet arī garšu, raksta “eatwell.com”.

"Vai vēlaties uzlabot savu rīta kafiju? Lūk, ko es pievienoju, lai mans ikrīta dzēriens kļūtu ne tikai gardāks, bet arī veselīgāks," viņš teica.

"Kanēlis - tas ir pamats. Tas ir salds, labi sader ar visu, un to var kombinēt ar citām garšvielām," viņš teica.

Pexels.com

Līdzās kanēlim, kas ir ļoti iecienīts un lieliski sader kopā ar kafiju, ārsts nosauc vēl citus variantus - ciņa trīs iecienītākās kafijas garšvielas ir kanēlis, kurkuma un ingvers.

"Arī kopā tie ir ļoti garšīgi. Es parasti pievienoju arī sojas pienu," sacīja ārsts.

Tiek uzskatīts, ka kurkuma un ingvera kombinācija ir ar antioksidantiem bagāts maisījums, kas nodrošina tādas priekšrocības kā sirds veselības atbalsts, iekaisuma mazināšana un kuņģa sāpju mazināšana, savukārt kanēlis ir pazīstams ar savām antibakteriālajām īpašībām, kā arī - tā lietošana var palīdzēt dedzināt taukus un mazināt kāri pēc saldumiem.

unsplash.com

Runājot par kafijas garšas uzlabošanu, kanēļa aromātam ir salda koksnes garša, līdzīga brūnajam cukuram, kas, apvienojot to ar melnās kafijas rūgtumu, var radīt iespaidu, ka kafijai ir pievienota šķipsniņa cukura.

Savukārt ticējums vēsta, ka, dzerot kafiju ar kanēli ceturtdienās, tas palīdzēs piesaistīt labu veiksmi un naudu.

Virtuvē

Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.

Svarīgākais