Rūgta kafija? Pievienojiet sāli

© unsplash.com

Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.

Tā vietā, kā iesaka “Cooks Illustrated”redaktors Stīvens Danns, pievienojiet krūzei šķipsniņu sāls, kas var neitralizēt tās rūgtumu. Ja gatavojat kafijas porciju visai ģimenei, tad uz litru dzēriena jāpievieno 1/8 tējkarotes sāls, iepriekš sajaucot to ar maltu kafiju.

Danns skaidro, ka sāls un tajā esošo nātrija jonu kombinācija mijiedarbojas ar rūgtās garšas receptoriem uz mūsu mēles. Un, lai gan tas maģiski nepadarīs jūsu kafijas tasi saldāku, tas tomēr piemānīs mūsu smadzenes, lai neļautu mūsu mēlei nosūtīt smadzenēm rūgtuma signālus, un, kad rūgtā garša tiek nomākta, mēs varam vieglāk izbaudīt kafijas saldumu un citas garšas.

unsplash.com

Kāpēc kafija var būt rūgta?

Arabikas pupiņas ir pazīstamas ar savu maigo un saldeno garšu, savukārt Robusta pupiņas mēdz būt skābākas.

Arī pareiza pagatavošanas tehnika var novērst to, ka kafija kļūst pārāk rūgta - pārāk daudz ūdens vai pārāk karsts ūdens var radīt rūgtu kafiju, tāpat kā pārāk ilgi gaidot kafijas pagatavošanu franču presē, tas var piešķirt rūgtu piegaršu.

Virtuvē

Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.

Svarīgākais