Džeimijs Olivers stāsta par to, kā pagatavot “nevainojamu vārītu olu katru reizi”, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu, kopā ar “express.co.uk”.
Izmēģiniet Džeimija Olivera - slavenā šefpavāra un vairāku pavārgrāmatu autora - metodi, lai pagatavotu vārītas olas, kas “izdosies ikvienam”.
Saskaņā ar pavāra teikto, pirmais noslēpums, kā katru reizi pagatavot perfektu vārītu olu, ir tāda paša izmēra olu izmantošana. Šai konkrētajai metodei šefpavārs izmantoja lielas, brīvībā turētu vistu olas. Turklāt viņš arī pievieno vienu, iepriekš pieminēto, papildu sastāvdaļu.
Vispirms viņš pārliecinās, ka viņam ir trauks ar verdošu ūdeni, kurā viņš pievieno "niecīgu šķipsniņu sāls", kas palīdzēs izvairīties no olu plaisāšanas. Džeimijs paskaidroja, ka viena no teorijām liecina, ka olas iekšpusē arī ir "niecīgs" sāls daudzums, un, ja jūs to pievienojat arī ūdenim, tas "līdzsvaro".
Džeimijs arī iesaka olas pirms vārīšanas izņemt no ledusskapja un kādu laiku paturēt istabas temperatūrā.
Ar rievainu karoti šefpavārs viegli ielaiž olas ūdenī un iemērc tās iekšā un ārā "divas vai trīs reizes", pirms ļauj tām nogrimt katliņā.
Lai pagatavotu mīksti vārītas olas, Džeimijs iesaka precīzi "piecarpus minūtes". Pusmīkstai vārīšanai - septiņas ar pusi minūtes, bet cieti vārītām - 11 līdz 12 minūtes.
Ir svarīgi atcerēties, ka apvalks ir kā "mini cepeškrāsns", un tas turpinās gatavot, kad olas izņemsit no ūdens, tāpēc ir ieteicams olas ielikt aukstā ūdenī, kad esat beidzis tās gatavot.