Ja jums patīk pievienot ķiplokus ēdieniem, tad jūs droši vien zināt, cik grūti ir atbrīvoties no to smaržas uz rokām - ziepes palīdz tikai daļēji, un asā ķiploku smarža var palikt uz pirkstiem pat daudzas stundas pēc ēdiena gatavošanas.
Tomēr ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis, kas, kā apgalvo šefpavārs Ēriks Hamonds, palīdzēs ātri atbrīvoties no ķiploku smaržas - šī sastāvdaļa ir cepamā soda, Hamonds pastāstīja “SimplyRecipes”.
"Ķiploki izdala sēra savienojumu, ko sauc par alicīnu, kas ir atbildīgs par ķiploku aso smaržu un ieguvumiem veselībai, kad tos sagriež vai sasmalcina," sacīja Hamonds.
Savukārt cepamā soda ir sārmaina, kas palīdz sadalīt šīs izteikti smaržojošās sēra molekulas, atbrīvojot mūsu rokas no dažkārt nepatīkamā aromāta.
Tomēr viņš atzīmē, ka ķiploku eļļa ir ļoti spēcīga un bagāta ar sēru, un tā saistās ar olbaltumvielām jūsu ādā un faktiski iekļūst virsējā slānī, radot ārkārtīgi noturīgu smaržu - tas nozīmē, ka cepamā soda jāierīvē ādā, lai tā darbotos.
Viņš iesaka izmantot cepamo sodu divos veidos:
Īpaša uzmanība jāpievērš tādām vietām kā pirkstu gali un zem nagiem. Pēc tam rokas rūpīgi nomazgājiet ar siltu ūdeni un ziepēm.