Kad būsiet izmēģinājis šo triku, jūs vairs nekad nepagatavosiet smūtiju tā, kā iepriekš, raksta “Real Simple” kopā ar žurnālisti Arielu Kleinu.
“Es vienmēr esmu bijusi smūtiju cienītāja, bet ilgu laiku manām mājās gatavotajām versijām kaut kā pietrūka - neatkarīgi no tā, kādu blenderi esmu izmēģinājusi gadu gaitā vai cik rūpīgi sablendējusi banānus, ogas un mandeļu pienu, mani smūtiji nekad nebija tik biezi, auksti vai sātīgi kā tie, ko pirku kafejnīcās. Es sapratu, ka tā ir viena no tām lietām - tāpat kā latte kafija, ko profesionāļi vienkārši paveic labāk,” raksta Ariela.
“Kādu pēcpusdienu pēc treniņa iegriezos vietējā smūtiju kafejnīcā un ēdienkartē pamanīju kaut ko neparastu - saldētu ziedkāpostu.
Saldēts ziedkāposts bija iebūvēta sastāvdaļa vairākos viņu smūtijos. Es biju skeptiska, bet tā bija patiesa mīlestība no pirmā malka!
Smūtijs, ko pasūtīju, bija perfekti biezs un krēmīgs, bet labākais ir tas, ka es pat nebūtu zinājusi, ka manā dzērienā ir dārzeņi,” ar iespaidiem dalās žurnāliste.
“Protams, man tas bija jāizmēģina mājās. Pārtikas veikalā paņēmu maisiņu ar saldētiem ziedkāposta ziediem un iemetu sauju nākamajā smūtijā, aizstājot parasti pievienoto ledu. Un tieši tā mani smūtiji kļuva labāki. Tā vietā, lai visu atšķaidītu, kā tas parasti notiek ar ledu, saldētais ziedkāposts padarīja smūtiju biezu un aukstu, vienlaikus pievienojot nedaudz papildu šķiedrvielu un uzturvielu.”
Kā pagatavot krēmīgu un veselīgu smūtiju ar ziedkāpostiem
Saldētavā glabājiet maisiņu ar saldētiem ziedkāposta ziedkāpostiem. (Pārliecinieties, ka tie ir vienkārši - bez garšvielām.)
Gatavojot smūtiju, ledus vietā pievienojiet apmēram ½ līdz 1 glāzi saldēta ziedkāposta.
Sablendējiet kā parasti, ar iecienītākajiem augļiem, pienu, proteīna pulveri vai citām sastāvdaļām.
“Tagad es vienmēr turu pa rokai maisiņu ar saldētu ziedkāpostu, tieši blakus saldētajām ogām. Gatavojot smūtiju, es pievienoju sauju dārzeņu - bez smalcināšanas, bez iepriekšējas sagatavošanas. Tas nemanāmi sablendējas, skaisti sabiezē un neatstāj nekādu dārzeņu garšas pieskaņu. Tas padara manus smūtijus krēmīgākus un sātīgākus, bez nepieciešamības katru reizi paļauties uz banānu. Tā ir viena no tām mazajām, vienkāršajām lietām, kas nemanāmi visu uzlabo!” raksta Ariela.