Rabarberu panna cotta - kad Itālija satiekas ar Latvijas pavasari

© Pexels.com

Rabarbers un panna cotta varētu šķist neparasta kombinācija, bet tie ir kā radīti viens otram. Maigā, krēmīgā panna cotta bāze ideāli kontrastē ar rabarberu skābenumu, radot desertu, kas ir gan izsmalcināts, gan atsvaidzinošs. Un, jā - to pagatavot ir vieglāk, nekā izklausās! Ar recepti dalās “The Guardian”.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Panna cotta bāzei:

400 ml saldā krējuma (35%)

100 ml piena

60 g cukura

1 tējk. vaniļas ekstrakta

2 tējk. želatīna pulvera

2 ēdamk. auksta ūdens

Rabarberu virskārtai:

300 g rabarberu, sagriezti nelielos gabaliņos

70 g cukura (vai pēc garšas)

1 ēdamk. citrona sulas

2-3 ēdamk. ūdens

Pexels.com

Pagatavošana:

Panna cotta:

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest (5-10 minūtes).

Tikmēr katliņā uz lēnas uguns uzkarsē saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļu. Nenoved līdz vārīšanās temperatūrai - tikai karsē, līdz viss izkūst.

Noņem no uguns un pievieno uzbriedināto želatīnu, labi samaisi, līdz želatīns pilnībā izšķīst.

Ielej panna cotta masu glāzēs vai formiņās. Ļauj pilnībā atdzist istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī vismaz uz 4 stundām vai līdz sacietē.

Rabarberu virskārta:

Katliņā liek rabarberus, cukuru, citronu sulu un ūdeni.

Vāra uz vidējas uguns, līdz rabarberi izjūk un masa kļūst ievārījuma konsistencē - apmēram 10-15 minūtes.

Atdzesē. Pēc vēlēšanās var sablendēt, lai masa būtu vienmērīga.

Pixabay.com

Savienošana:

Kad panna cotta ir sacietējusi, uzlej virsū atdzesēto rabarberu kārtiņu. Dekorē ar piparmētru lapiņām vai svaigām ogām.

Šis deserts ir ideāli piemērots pavasara vai vasaras vakariņām dārzā. To vari sagatavot iepriekš, turklāt tas izskatās lieliski - īpaši caurspīdīgās glāzēs, kurās kārtiņas redzamas slāņos.

Rabarberu panna cotta ir kā pirmā mīlestība - viegla, atsvaidzinoša un nedaudz satraucoša. Šis būs tavas vasaras hīts!

Sākums

Rabarbers un panna cotta varētu šķist neparasta kombinācija, bet tie ir kā radīti viens otram. Maigā, krēmīgā panna cotta bāze ideāli kontrastē ar rabarberu skābenumu, radot desertu, kas ir gan izsmalcināts, gan atsvaidzinošs. Un, jā - to pagatavot ir vieglāk, nekā izklausās! Ar recepti dalās “The Guardian”.

Svarīgākais