5 veidi, kā izmantot arbūza mizas – bez atkritumiem!

© Pexels.com

Kad domājam par vasaru, daudziem acu priekšā uzreiz parādās sulīgs, atspirdzinošs arbūzs. Taču lielākā daļa no mums pēc baudīšanas arbūza mizas vienkārši izmet. Bet vai zināji, ka arī tās var kļūt par īstu dārgumu virtuvē? No uzkodām līdz atsvaidzinošiem dzērieniem – arbūza mizas ir pārsteidzoši daudzpusīgas un var palīdzēt samazināt pārtikas atkritumus. Šajā rakstā piedāvājam piecus radošus un gardus veidus, kā otrreiz izmantot arbūza mizas – vienlaikus padarot savu dzīvi gan zaļāku, gan gardāku, kopā ar “Allrecepes.com”

Marinētas arbūza mizas

Neizmet - marinē! Arbūza mizas lieliski darbojas līdzīgi gurķiem: sagriez tās gabaliņos un marinē etiķī ar sāli un cukuru. Iegūsi kraukšķīgu un aromātisku uzkodu vai piedevu burgeriem un salātiem.

Aukstā vasaras zupa

Blendē mizas kopā ar citiem vasarīgiem dārzeņiem vai augļiem - piemēram, gurķiem vai tomātiem - un radīsi atsvaidzinošu vasaras dzērienu ar vitamīniem, šķiedrvielām un minerālvielām. Atceries - izmanto tikai tās mizas, par kuru kvalitāti esi drošs!

unsplash.com

Stir‑fry dārzeņi

Arbūza mizas var apcept pannā kopā ar citiem dārzeņiem - brokoļiem, burkāniem vai papriku. Šādi tās iegūst maigu tekstūru un pievienos interesantu, saldenu niansi tavai pamatēdienam.

Neparasti salāti

Rūpīgi nomazgā un sagriez mizas plānās strēmelēs - iegūsi kraukšķīgu, nedaudz saldenu alternatīvu gluži kā kāpostu salātiem. Pievieno burkānus, papriku un vieglu dārzeņu mērci.

DIY konfektes

Arbūza mizas var kļūt par saldumiem! Tās, vārītas kopā ar cukuru, garšvielām (piemēram, kanēli un krustnagliņām), un kļūs par kraukšķīgām konfektēm - patīkams deserts vai dāvana.

Pexels.com

Arbūza mizas ne tikai samazina atkritumus, bet arī bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem A un C, kā arī citām labām vielām, piemēram, kāliju un magniju. Tās var pat dot asinsriti stimulējošu efektu caur citrulīnu - specifisku aminoskābi!

Arbūza mizas var kļūt par gardu un veselīgu resursu - marinētas, smūtijos, salātos, stir‑fry ēdienos un pat saldos kārumos! Veicini ilgtspēju un taupīgāku dzīvesveidu!

Ar nelielu izdomu arī tas, ko citkārt uzskatām par “pārtikas atkritumiem”, var pārtapt par gardām un veselīgām ēdiena sastāvdaļām. Arbūza mizas ir lielisks piemērs - tās var izmantot tikpat radoši kā pašu augli. Turklāt šādi ne vien rūpējies par apkārtējo vidi, bet arī iepazīsti jaunas garšas un tekstūras savā virtuvē. Nākamreiz, kad sagriezīsi arbūzu, padomā vēlreiz, pirms izmet mizu - iespējams, tur slēpjas tavs jaunais iecienītākais vasaras našķis!

Sākums

Ne tikai pārtikas produkti, piemēram, pupiņas, bet arī atsevišķi dzērieni var veicināt vēdera uzpūšanos un gāzu veidošanos. Šoreiz noskaidrosim, kuri septiņi dzērieni var likt jums justies neērti cilvēku pūlī!

Svarīgākais