Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.
Ātrās BBQ marinādes recepte (gatava 5 minūtēs)
Sastāvdaļas:
- ½ glāze kečupa;
- ½ glāze brūnā cukura;
- ½ glāze ābolu etiķa vai baltā vīna etiķa;
- ¼ glāze ūdens;
- 2 ēdamkarotes šķēlēs sagriezta sīpola;
- 1 ēdamkarote Vusteršīras vai cita mērce;
- 1 tējkarote čilli vai paprikas pulvera.
Pagatavošana:
- Sajauc visas sastāvdaļas - kečups, cukurs, etiķis, ūdens, sīpoli, Vusteršīras mērci un čilli pulverii. Maisi, līdz cukurs praktiski izkusis.
- Pārklāj grillējamo gaļu ar marinādi - var ielikt gaļu maisiņā vai bļodā un apviļāt.
- Atstāj marinēties 10-15 minūtes istabas temperatūrā, lai marināde ātri iesūcas. Pat 5 minūtes ievērojami uzlabos gaļas garšu.
- Grilē kā ierasts - nākamajās 5-10 minūtēs galvenā uzmanība tiek pievērsta grilēšanai. Turpini laiku pa laikam apliet gaļu ar lieko marinādi, lai iegūtu papildus sulīgumu un glazūru.
Padomi ātrajām marinādēm
- Apvieno garšvielas - čilli, papriku, garšaugus -ar skābiem un sāļiem elementiem - tas palīdzēs garšai iekļūt gaļā ātrāk.
- Marinādi uzklāj kā glazūru - gaļa iegūs gan strukturālu bagātīgumu, gan vizuāli pievilcīgu mirdzumu.
- Pielāgo, lai izvairītos no pārāk liela skābuma, ja gribi maigāku garšu - vari aizvietot etiķi ar apelsīnu sulu vai pievienot nedaudz eļļas.
Nav jāgaida stundām ilgi, lai iegūtu aromātisku un sulīgu grilējumu - pietiek ar pāris minūtēm un ikdienas produktiem. Šī ātrā BBQ marināde ļaus izbaudīt gardu vakaru ar minimālu sagatavošanās laiku. Pielāgo sastāvdaļas savai gaumei - un ļauj savām garšas kārpiņām priecāties!