Ir daudz gardu makaronu recepšu, taču slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers padalījās ar vienu ēdienu, kas pārsteigs daudzus - tā ir pasta ar citroniem, raksta izdevums “Mirror”.
"Pasta, citrons un parmezāns gluži kā maģiskā alķīmijā apvienojas, radot ēdienu, kas būs cienīgs atrasties uz jebkura galda," sacīja Džeimijs.
Lai gan recepte var šķist vienkārša, viņš iesaka pievienot nedaudz uzsildītas kanelīni pupiņas un dekorēt makaronus ar baziliku, lai iegūtu papildu izsmalcinātību.
Jums būs vajadzīgs:
400 g spageti makaroni;
divi lieli citroni;
viena ķiploka daiviņa, nomizota un sasmalcināta;
100 ml olīveļļas;
viena tējkarote sāls;
50 g sviesta;
40 g smalki sarīvēta Parmezāna siera;
15 g bazilika;
sviests pēc garšas.
Pagatavošana
Džeimijs Olivers iesaka makaronus ūdenī periodiski apgriezt ar knaiblēm, jo tie vārīšanās laikā var sabiezēt.
Pēc tam sajauciet sāli, citronu sulu, sviestu un olīveļļu un pievienojiet šo maisījumu makaroniem. Pēc tam apkaisiet tos ar parmezānu un pievienojiet baziliku pēc garšas.
Lai gan pasta ir garšīga pati par sevi, Džeimijs saka, ka garneļu pievienošana ir jauks papildinājums tiem, kam patīk sātīgāka maltīte:
"Jūras veltes var būt fantastisks papildinājums citronīgai makaronu mērcei, lai gan arī vistas gaļa labi sader ar šo sāļo garšu.”