Ja jums kādreiz ir nācies izmest no ledusskapja sabojātu gaļu vai zivis, tad jūs, visticamāk, vainojāt produktu kvalitāti, tomēr problēma būt vieta, kur gaļu glabājat, raksta “express.co.uk”.
Izrādās, ka ne visi ledusskapja plaukti ir piemēroti jēlas vai atkausētas gaļas un zivju produktu uzglabāšanai. Britu eksperti ir snieguši ieteikumus par to, kur un cik ilgi ledusskapī var uzglabāt svaigas zivis, kā arī to, kā vislabāk saglabāt svaigu gaļu.
Kur un kā uzglabāt gaļu un zivis ledusskapī
Pēc ekspertu domām, ledusskapī ir plaukts, ko droši var saukt par labāko vietu gan jēlas gaļas, gan zivju uzglabāšanai - šeit šie produkti ilgāk saglabājas svaigi.
Tas ir apakšējais plaukts, kas parasti ir aukstākā ledusskapja daļa. Gaļas vai svaigu/atkausētu zivju uzglabāšana šeit arī novērš to saskari ar citiem pārtikas produktiem.
Cik ilgi gaļu un zivis var uzglabāt ledusskapī?
Neapstrādātu gaļa ledusskapī var uzglabāt no 1 līdz 5 dienām atkarībā no tās veida. Piemēram, vistas gaļu - apmēram 2 dienas, liellopu gaļu - 3-5.
Neapstrādātas zivis vislabāk uzglabāt ne ilgāk kā 1-2 dienas. Runājot par to, cik ilgi atkausētas zivis var uzglabāt ledusskapī - arī ne ilgāk kā 2 dienas, tas ir, no atkausēšanas brīža ieteicams tās pagatavot šo divu dienu laikā un ēst.
Vēl viens jautājums, kas bieži vien uztrauc mājsaimnieces, ir - kā uzglabāt gaļu ledusskapī - maisiņā vai bez tā?
Eksperti saka, ka jūs nevarat uzglabāt pārtiku maisiņā, pretējā gadījumā tā "nosmaks", tas ir, tā sāks ātrāk sabojāties.
Gaļa un zivis no maisa jāpārliek stikla, emaljētā vai plastmasas traukā, norāda eksperti.
Svarīgi ir arī tas, kā jūs kopumā izmantojat vietu ledusskapja iekšpusē - pārpildīts ledusskapis var izraisīt nevienmērīgu temperatūru un sliktu gaisa cirkulāciju iekšpusē. Ja gaiss nevar brīvi cirkulēt, aukstās vietas kļūst neaizsargātas, un daži pārtikas produkti var ātrāk sabojāties. Starp objektiem atstātā telpa ne tikai uzlabo gaisa cirkulāciju, bet arī palīdz uzturēt noteikto temperatūras zonu darbību.
Turklāt ne visi svaigi pārtikas produkti ir jāuzglabā ledusskapī!
Produkti, kurus labāk tur nelikt:
tomāti;
banāni;
kartupeļi;
sīpols;
nenogatavināti avokado.
Šie produkti jūtas labāk ārpus ledusskapja - aukstā temperatūra var mainīt to garšu, sabojāt tekstūru un pat paātrināt pūšanu.