Pavasaris ienāk virtuvē ar krāšņiem aromātiem un sezonas pirmo skābeni saldeno varoni – rabarberu. Šis ne pārāk glaunais dārza stūru iemītnieks slēpj sevī pārsteidzoši svaigu un izteiksmīgu garšu, kas ideāli sader ar saldo mīklu un kraukšķīgu drumstalu kārtu. Ja meklē ko vieglu, ātru un sildošu dvēselei - šī rabarberu drumstalkūka būs tieši laikā! Ar recepti dalās “My Recepes”.
Kas Tev būs vajadzīgs:
Pildījumam:
~400 g rabarberu kātu (sasmalcināti nelielos gabaliņos)
3-4 ēdamkarotes cukura (pēc garšas)
1 tējkarote kanēļa (pēc vēlēšanās)
1 tējkarote kukurūzas cietes (ja vēlies stingrāku pildījumu)
Mīklai:
100 g sviesta (istabas temperatūrā)
100 g cukura
1 ola
200 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Drumstalām:
50 g sviesta
75 g miltu
2 ēdamkarotes cukura
Kā pagatavot:
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C (ar ventilatoru - 160°C).
Sagatavo pildījumu: sajauc sagrieztos rabarberus ar cukuru, kanēli un cieti. Atstāj nedaudz ievilkties.
Pagatavo mīklu: saputo sviestu ar cukuru, pievieno olu. Iemaisi miltus, cepamo pulveri un sāli - iegūsi diezgan mīkstu, bet veidojamu mīklu.
Izklāj mīklu veidnē (aptuveni 20-22 cm diametrā), veidojot arī nelielas maliņas.
Ieber rabarberu pildījumu uz mīklas pamatnes.
Drumstalas: ar pirkstiem saberzē sviestu ar miltiem un cukuru, līdz veidojas smilšaina masa. Uzkaisi pāri pildījumam.
Cep 35-40 minūtes, līdz drumstalas kļūst zeltainas un pildījums burbuļo.
Pasniegšana
Kūka vislabāk garšo mazliet silta, kopā ar biezpiena krēmu, saldējumu vai glāzi auksta piena. Tā ir pavasara versija klasiskajai omītes ābolkūkai - tikai ar drosmīgāku garšu un košu raksturu.
Mazs padoms
Ja tev mājās nav rabarberu - šī recepte lieliski darbojas arī ar āboliem, zemenēm vai pat ogu maisījumu. Eksperimentē - pavasaris taču ir par atjaunošanos un radošumu!
Lai smaržo māja un sirds silta - ar pavasara kūku un rabarberu garšu!