Vasaras deserts bez cepšanas - grilēti persiki ar medu, jogurtu un kraukšķīgām riekstu drupačām

© Pexels.com

Vasara ir īstais laiks, kad ļauties augļu valdzinājumam. Persiki, plūmes, nektarīni – sulīgi, smaržīgi un tik garšīgi arī pavisam vienkārši pagatavoti. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Šis deserts apvieno siltus, karamelizētus augļus ar vēsu, krēmīgu jogurtu un nelielu kraukšķi no riekstiem un drupačām. Gatavs dažās minūtēs - bet iespaids paliek ilgi!

Sastāvdaļas 2 porcijām:

2 nogatavojušies persiki vai nektarīni

1 tējk. sviesta (vai eļļas grilēšanai)

2-3 ēdk. grieķu jogurta (vai augu izcelsmes alternatīva)

1-2 tējk. medus vai kļavu sīrupa

Sauja grauzdētu riekstu (piemēram, valrieksti, mandeles vai pekanrieksti), rupji sasmalcināti

Šķipsniņa kanēļa vai kardamona (pēc izvēles)

Piparmētru lapiņas dekoram (nav obligāti, bet skaisti!)

unsplash.com

Pagatavošana:

Grilē augļus: persikus pārgriez uz pusēm un izņem kauliņu. Uz sakarsētas pannas vai grila uzliek sviestu un liek persikus ar mīksto pusi uz leju. Grilē 2-3 minūtes, līdz uz augļa virsmas parādās zeltaina, karamelizēta maliņa.

Liek katru persiku pusi šķīvī, pievieno ēdamkaroti grieķu jogurta. Apslaka ar medu, pārkaisi ar riekstiem un - ja vēlies - ar šķipsniņu kanēļa vai kardamona.

Pievieno pāris piparmētru lapiņas vai ēdamus ziedus estētiskam baudījumam.

unsplash.com

Kāpēc šis deserts ir ideāls vasarai?

Nav nepieciešama cepeškrāsns - šis deserts ir perfekts karstām vasara dienām.

Veselīgāks kā kūkas, bet joprojām sniedz to pašu baudījumu, ko deserts!

Tajā apvienojas īsta tekstūru spēle - silts un vēss, mīksts un kraukšķīgs, salds un atsvaidzinošs vienā kumosā.

Ātri pagatavojams gan mājās, gan brīvā dabā pie grila!

Iedomājies: vakars, saule riet, dārzā vēl silts. Tu pasniedz šo desertu uz maza šķīvīša, līdzās nelielai kafijas vai tējas glāzītei. Nekur nav jāsteidzas. Vienkārši baudi!

Svarīgākais