Citrusu svaigums bļodā - pašgatavota mērce zaļajiem salātiem

© unsplash.com

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Citrusu un medus vinegrets

Šī vieglā un atsvaidzinošā mērce lieliski papildinās jebkurus zaļos salātus, piešķirot tiem pavasarīgu garšu un nodrošinot organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem.

Pexels.com

Sastāvdaļas:

1/4 glāzes svaigi spiestas citrona sulas

1/4 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas

1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa

1 tējkarote Dižonas sinepju

1/2 glāzes augstākā labuma olīveļļas

Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Vidēja izmēra bļodā sajauciet kopā citrona sulu, apelsīnu sulu, medu (vai kļavu sīrupu) un Dižonas sinepes.

Lēnām, nepārtraukti maisot, pievienojiet olīveļļu, līdz mērce kļūst viendabīga un emulģēta.

Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Pārlejiet mērci pāri svaigiem zaļajiem salātiem un viegli samaisiet.

Pexels.com

Šī mērce ne tikai uzlabo salātu garšu, bet arī nodrošina organismu ar C vitamīnu no citrusaugļiem un veselīgajām taukskābēm no olīveļļas.

Sākums

Zarnas ir atbildīgas par gandrīz 70% imūnsistēmas, un tām ir arī svarīga loma, nosakot garastāvokli, svara kontroli, smadzeņu darbību un, protams, gremošanu, tāpēc rūpēties par zarnu veselību ir īpaši svarīgi. Jūs droši vien esat dzirdējuši ieteikumus palielināt šķiedrvielu uzņemšanu un ēst pārtiku, kas bagāta ar probiotikām, bet uztura speciālisti ir dalījušies ar vēl vienu padomu - pirms miega dzert "zelta pienu", raksta “EatingWell”.

Svarīgākais