Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.
Citrusu un medus vinegrets
Šī vieglā un atsvaidzinošā mērce lieliski papildinās jebkurus zaļos salātus, piešķirot tiem pavasarīgu garšu un nodrošinot organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem.
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes svaigi spiestas citrona sulas
1/4 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas
1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
1 tējkarote Dižonas sinepju
1/2 glāzes augstākā labuma olīveļļas
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Vidēja izmēra bļodā sajauciet kopā citrona sulu, apelsīnu sulu, medu (vai kļavu sīrupu) un Dižonas sinepes.
Lēnām, nepārtraukti maisot, pievienojiet olīveļļu, līdz mērce kļūst viendabīga un emulģēta.
Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
Pārlejiet mērci pāri svaigiem zaļajiem salātiem un viegli samaisiet.
Šī mērce ne tikai uzlabo salātu garšu, bet arī nodrošina organismu ar C vitamīnu no citrusaugļiem un veselīgajām taukskābēm no olīveļļas.