Sākums

17.mar
Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka jo karstāks ir ūdens, jo tīrākas ir drēbes - taču tā nebūt nav! Veļas kopšanas eksperti skaidro, kā saprast, kāda ūdens temperatūra ir vislabākā, raksta “Real Simple”.
17.mar
Vai tu zini, cik stundu miegā nepieciešams pavadīt tava vecuma cilvēkiem? Noskaidro to!
16.mar
Labs miegs un regulāras fiziskās aktivitātes ir svarīgas garīgajai un fiziskajai veselībai. Bet vai vingrinājumi var palīdzēt cilvēkiem, kuri naktī neguļ pietiekami daudz? Raksta “Medical Daily”.
16.mar
Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!
15.mar
Drēbju saraušanās mazgāšanas laikā droši vien ir viens no nepatīkamākajiem pārsteigumiem, kas var sabojāt garastāvokli - lūk, daži praktiski padomi, kas palīdzēs izvairīties no nevēlamas saraušanās, kopā ar “Southern Living”.
15.mar
Veikalos pieejams plašs klāsts dažāda veida majonēžu. Majonēzi varam gatavot arī mājās paši, tas nemaz nav sarežģīti, dārgi un ļoti laikietilpīgi. Ierasti, gatavojot majonēzes paša spēkiem, receptes vēsta, ka ir jāizmanto jēlas olas. Bet ne šajā gadījumā!
14.mar
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
14.mar
Uzturs, kuru mēs patērējam, var būtiski ietekmēt mūsu fizisko sagatavotību, izskatu, dzīves kvalitāti un veselību. Tas ir tāpēc, ka cilvēka ķermenis ir atkarīgs no dažādām uzturvielām. Uzturvielām bagātu pārtikas produktu ēšana var palīdzēt jums izskatīties un justies labāk! 
13.mar
Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.
13.mar
Lai arī kā nepatiktu izšķērdēt pārtiku, to izmetot miskastē, reizēm nākas no ēdiena šķirties, jo tas ir sabojājies. Sabojājušos, vecu ēdienu nav ieteicams ēst, tā varam nodarīt pāri savam organismam. Kā pārbaudīt un noskaidrot, ka pārtika kļuvusi veca? To palīdzēs noteikt acis, deguns un pirksti!
12.mar
Šis lieliskais - un gardais! - imunitāti atbalstošais kokteilis palīdzēs novērst saaukstēšanos, pateicoties tā sastāvā esošajam ingveram un apelsīnam. Tiek uzskatīts, ka svaigam ingveram ir pretvīrusu iedarbība, savukārt apelsīns un citrons sniegs C vitamīna piedevu un svaigu garšu. Ar recepti dalās “bbcgoodfood.com”.
12.mar
Graudaugi ir graudzāļu dzimtas kultūraugi, kurus audzē, lai iegūtu ēdamas sēklas jeb graudus. Graudaugi ir veselīgi, tie satur organismam vērtīgus vitamīnus, minerālvielas, ogļhidrātus, taukus, eļļas un olbaltumvielas. Šoreiz noskaidrosim, kuri pēc uzturvērtības ir veselīgākie un labākie graudaugi!
11.mar
Ja pirms gulētiešanas jūtaties izsalcis - kā rīkoties šajā situācijā? Vai labāk paēst pirms miega, vai tomēr doties pie miera izsalkušam? Tāpat kā par citām veselības tēmām, atbildes par diētu un miegu nav universālas. Lai noskaidrotu, kā pareizi rīkoties, ņemot vērā sava organisma individuālās vajadzības, raksta “TSN”.
11.mar
Cik daudz tu zini par miegu un gulēšanu? Noteikti zini, ka pieaugušiem cilvēkiem nepieciešams gulēt naktī septiņas līdz deviņas stundas, lai justos labi. Tāpat noteikti zini, kādas ir neizgulēšanās sekas, cik slikti nākamajā dienā vari justies pēc bezmiega nakts. Bet vai zināji arī šos 10 faktus?
10.mar
Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!
10.mar
Klāt pašas pirmās pavasara dienas, un tas nozīmē to, ka laiks domāt par "mazdārziņa" ierīkošanu uz palodzes. Kā izaudzēt spēcīgus un veselīgus dīgstus? Ar padomiem dalās “Kesko Senukai Latvia”.
9.mar
Somijas Veselības un labklājības institūta profesors ir pārliecināts, ka tiem, kas jaunāki par 40 gadiem, joprojām ir iespēja pārskatīt savu dzīvesveidu un saglabāt savu veselību, raksta izdevums “Yle”.
9.mar
Ēšana vēlu vakarā var ne tikai ietekmēt jūsu svaru, bet arī miega kvalitāti! Pētījumos ir pierādīts, ka, ja pirms gulētiešanas notiesāsiet produktus ar augstu tauku vai ogļhidrātu saturu, jums var būt grūtības iemigt un miegs var būt trausls. Lai naktī labāk gulētu, ieteicams izvairīties vakaros no šo produktu un dzērienu lietošanas!
9.mar
Šefpavāre un “The Practical Kitchen” dibinātāja Rebeka dalījās ar nelielu, bet īpašu triku, kā padarīt vienkāršas ceptas olas daudz garšīgāku, pievienojot tām tikai vienu papildu sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
8.mar
Ieēdušies melnās tējas un kafijas nosēdumi krūzītes iekšpusē mēdz būt visai spītīgi - tomēr ne tad, ja izmantosiet šo vienkāršo padomu, ar kuru dalās “Express.co.uk”.
8.mar
D vitamīns, ko dēvē arī par "saules vitamīnu”, ir neaizstājama viela, kas nepieciešama pilnvērtīgai organisma darbībai. Lai gan cilvēka ķermenis spēj sintezēt D vitamīnu saules ultravioletā starojuma ietekmē, pietiekama tā uzņemšana daudziem joprojām ir izaicinājums, īpaši Latvijas klimata apstākļos. Tā rezultātā pavasara sākumā, pēc tumšajiem ziemas mēnešiem, daudzi saskaras ar nepatīkamajiem simptomiem, ko izraisa D vitamīna deficīts.
7.mar
Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.