Sākums

27.jun
Uzkopšanas eksperti aicina, ja jums kādā brīvdienu dienā ir pāris brīvas stundas, tad noteikti neatlieciet šos darbus - sakārtojiet šīs sešas vietas savā mājoklī! Svarīgākais - šīs vietas nepieciešams uzkopt katru nedēļu!
26.jun
Kā pareizi rīkoties, lai mazinātu riskus veselībai un nepatīkamās sajūtas pēc kukaiņu kodumiem, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.
25.jun
Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.
25.jun
Vasaras gaidītākie svētki ir aizvadīti, laiks atkal atgriezties pie ikdienas darbiem. Kā vieglāk pēc svētku brīvdienām atgūt veselību, motivāciju strādāt un enerģiju? Šie padomi tev var noderēt!
24.jun
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
24.jun
Svētki aizvadīti, rīt jau gaidāma darba diena. Ja Līgo svētkos nācies iemalkot par daudz grādīgo dzērienu un šodien plīst pušu galva, tad mēs, "Lifehacks.lv", esam sagatavojuši 8 padomus, kā cīnīties ar paģirām, lai ātrāk justos labi!
23.jun
“Aizliegt nevar lēkt”. Par to, ka Līgo svētkos jākurina ugunskurs, parasti šaubu nav, bet ar ugunskura pārlēkšanas tradīciju ir gluži kā ar šo teikumu – grūti izvēlēties, kur likt komatu. Lēkt pāri ugunskuram nav drošs lēmums, tomēr gadījumā, ja tradīciju spēks ir lielāks par atbildīgu piesardzību un “aizliegt nevar”, "Ergo" piedāvā 10 ieteikumus, kā droši kurināt un arī droši lēkt pāri Līgo ugunskuram.
23.jun
Dienā, kad saule debesīs kavējas visilgāk, mēs ik gadus ļaujamies senajām tradīcijām – pinam vainagus, klājam galdus un kuram ugunskurus. Narkoloģe, kognitīvi biheiviorālās terapijas (KBT) terapeite Ilze Maksima un farmaceite Alīna Fleišmane atklāj, ka tie nebūt nav tikai simboliski rituāli – Saulgriežu laikā piedzīvotajām emocijām iespējams rast zinātnisku skaidrojumu.
22.jun
Tuvojoties vasaras saulgriežiem, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas diētas un uztura speciāliste Elīza Madara Treija dalās ieteikumos par neatņemamu Līgo svētku sastāvdaļu – sieru.
22.jun
Ikdienas darbs un nepārtrauktā informācijas plūsma rada pastāvīgu spriedzi, tāpēc ir īpaši svarīgi atrast brīdi, lai apstātos un atgūtu līdzsvaru. Lai arī Līgo svinēšana nepārvēršas par kārtējo paveicamo darbu, kas izsmeļ emocionāli un fiziski, "Lidl" aicina ņemt vērā pāris padomus, lai šie svētki tiek sagaidīti un aizvadīti mierpilni.
21.jun
Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.
21.jun
Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!
20.jun
Kurš gan nav sapņojis par nelielu Vidusjūras sajūtu ikdienā – silto sauli, smaržu un, protams, olīvkokiem klātām ainavām? Labā ziņa - olīvkociņu vari audzēt arī savā dzīvoklī vai mājās Latvijā! Lai arī Baltijas klimatā to dārzā izaudzēt būs sarežģīti, telpās vai uz balkona šis elegantais augs jūtas gluži labi. Tas ir ne tikai zaļš akcents interjerā, bet arī simbols mieram un ilglaicībai. Kā audzēt olīvkociņu mūsu klimata apstākļos, stāsta eksperti no “Oliviada.com”.
20.jun
Lai arī Jāņos dažādu kārdinājumu netrūkst, pārmērības var novest pie dažādām veselības problēmām. Vienkāršus un noderīgus ieteikumus par svētku maltīšu baudīšanu bez riska veselībai un aptieciņas saturu izbraukumiem sniedz Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, gastroenterologs, internists VCA "Aura", Aleksejs Derovs un farmaceite Jeļena Bebre.
19.jun
Vasara un ledusskapis ne vienmēr ir ideāla kombinācija – no ēdienu aromātiem līdz siltuma radītam mitrumam, kā rezultātā dažkārt rodas nevēlami aromāti. Taču nav jāķeras pie sintētiskiem atsvaidzinātājiem vai dārgiem filtriem - mājās vari pagatavot efektīvus, dabiskus risinājumus, kas atsvaidzina gaisu un neitralizē smakas, iesaka eksperti no “thekitchn.com”.
19.jun
Siers ir viens no pasaulē visiecienītākajiem un patērētākajiem pārtikas produktiem. Latvijā siera patēriņš būtiski aug Līgo svētku laikā. Svētki ir jau tepat aiz stūra, tāpēc šis ir labākais laiks, lai uzzinātu kaut ko jaunu par šo daudzu iecienīto produktu! Pārsteidz citus svētkos ar savām zināšanām par sieru!
18.jun
Pēc dienas, kas pavadīta saulītē, āda var kļūt sausāka, sakairināta vai pat nedaudz apdegusi. Ne vienmēr nepieciešams ķerties pie veikalos un aptiekās nopērkamiem plauktiem - iespējams, efektīvākais pēcsauļošanās līdzeklis jau ir tavā virtuvē! Šeit - trīs vienkārši, dabiski veidi, kā nomierināt ādu un atjaunot mitrumu pēc sauļošanās, kopā ar “healthline.com”.
18.jun
Radi pielietojumu tukšajām un nevajadzīgajām kurpju kastēm! Šeit apkopojām piecas idejas, varbūt kāda no tām tev noderēs!
17.jun
Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.
17.jun
Nieze, tūska, sāpes vai pat anafilaktiskais šoks – reakcijas uz kukaiņu dzēlieniem vai kodumiem var būt ļoti dažādas. Nereti pats notikums paliek nepamanīts, taču ādas reakcija vai citas pazīmes liecina, ka organisms saskāries ar kairinātāju. Kā laikus atpazīt kukaini, kas radījis kodumu, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.
16.jun
Vasaras svelmē un karstumā vienkāršs piparmētru un gurķu sprejs, ko izsmidzināt uz sejas un ķermeņa, sniegs gandrīz tūlītēju atsvaidzinājumu. Šis sprejs ir dabisks, viegli pagatavojams un patīkams veids, kā atvēsināt sevi vasaras dienās - gan pludmalē, gan smacīgā ofisa telpā. Ar recepti dalās “abeautifulmess.com”.
16.jun
Noteikti katram tā ir gadījies, ka sākot gatavot ēst pamanām, ka pēkšņi trūkst kāda svarīga produkta. Izrādās, ka uzreiz nav jāskrien uz veikalu pakaļ trūkstošajam, dažiem no produktiem, piemēram, etiķim un rīvmaizei, var atrast alternatīvas, kuras, iespējams, jums jau ir mājās!