Ledus kubiņi no jogurta – mazs triks krēmīgākiem kokteiļiem un mērcēm

© Pexels.com

Parastais ledus kokteiļos atdzesē, taču tajā pašā laikā arī atšķaida garšu. Jogurta ledus kubiņi ir gudrs un vienkāršs risinājums, lai dzērieni un ēdieni būtu ne tikai vēsi, bet arī krēmīgi un bagātīgāki! Ar idejām dalās “thekitchn.com”.

Jogurta kubiņu pagatavošana ir pavisam vienkārša. Izvēlies dabīgo jogurtu (ar vai bez piedevām), ieliec to ledus formiņās un sasaldē. Kad nepieciešams, kubiņus var izmantot tieši no saldētavas - tie saglabā garšu un piešķir tekstūru gan saldajiem, gan sāļajiem ēdieniem.

Pixabay.com

Mini recepte - krēmīgais ogu smūtijs

Blenderī liec 4 jogurta ledus kubiņus, glāzi saldētu zemeņu vai melleņu, pusi banāna un 150 ml mandeļu vai govs piena. Blendē, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga. Pasniedz uzreiz, rotā ar svaigām ogām. Šis smūtijs būs atsvaidzinošs, sātīgs un pateicoties jogurta kubiņiem - īpaši maigs.

Pexels.com

Mini recepte - jogurta-zaļumu mērce

Pannā viegli apcep 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, tad blenderī liec 3 jogurta ledus kubiņus, sauju svaigas dilles un pētersīļus, šķipsniņu sāls un citrona sulu. Blendē līdz krēmīgai konsistencei. Šī mērce ir lieliska pie grillētiem dārzeņiem, zivīm vai kā dip mērcīte svaigiem salātiem.

Jogurta kubiņi ir universāli - tie vienlīdz labi iederas desertos, smūtijos, mērcēs un pat zupās, ja vēlies piešķirt krēmīgumu bez treknām piedevām. Tā ir vienkārša ideja, ko var ieviest virtuvē jau šodien, un tā palīdz samazināt produktu atkritumus, jo jogurtu var sasaldēt arī tad, ja beigām tuvojas tā derīguma termiņš, vai palicis nedaudz neizēsta produkta trauciņa apakšā.

Svarīgākais