Virtuvē

23.nov 2020
Viegli pagatavojama recepte no aktuālajiem sezonas dārzeņiem un ogām.
22.nov 2020
Šāds veselīgs batoniņš sniegs enerģiju un palutinās garšas kārpiņas.
18.nov 2020
Latvijas dzimšanas diena šogad jāpavada mājās kopā ar savējiem – lai svētku galds būtu gardiem, veselīgiem un skaisti noformētiem ēdieniem pilns, šīs ir divas viegli pagatavojamas receptes, kas lieliski garšos un piešķirs svētku galdam īpaši patriotisku burvību!
17.nov 2020
Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
17.nov 2020
Lai kas notiktu apkārt, sava valsts ir liela dāvana, tāpēc Latvijas jubileja ir jāsvin! Elegants, sarkanbaltsarkans kokteilis, ar ko uzsaukt tostu par godu mūsu Latvijai! Šis elegantais dzēriens priecēs acis un atraisīs sarunām!
17.nov 2020
Šos produktus biežāk esam raduši ēst svaigus, taču izrādās, ka pagatavoti tie ir vēl veselīgāki.
15.nov 2020
Ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepte, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!
14.nov 2020
"Rimi Gardēži" dalās ar maizes recepti, kuras rezultātā rodas kukurūzas kukulītis!
10.nov 2020
Sācies novembra svētku laiks. Šodien vēl iespējams paspēt nosvinēt Mārtiņus, bet jau rīt atzīmējama Lāčplēša diena, bet pēc nedēļas klāt būs 18. novembris, tāpēc svētkos palutini sevi un sev mīļos ar marcipāna kūku.
9.nov 2020
Pagatavo klasiskus ēdienus jaunās garšās un izmēģini tumšā alus un kartupeļu maizi ar sālītām sēnēm un skābo krējumu.
8.nov 2020
“Ķirbi apbrīnoju jau kopš bērnības. Tā ir vislielākā oga, ko var pievienot gaļai un putnu gaļas ēdieniem, gatavot zupās un sautējumos, marinēt un, protams, iecept desertos un kūkās. No bērnības man visspilgtāk atmiņā saglabājies marinētais ķirbis, kuru mamma vārīja ar citronskābi, kanēli un dažkārt arī cidonijām. To parasti pasniedza pie otrajiem ēdieniem, taču man tas bija saldā vietā, – pikanti salds ar izteiktu kanēļa un krustnagliņu garšu. Desertos un kūkās ķirbi visvairāk izmanto ASV, tā ir slavena ar savu “pumpkin pie”. Taču jau labi sen ķirbis ir iekarojis arī Eiropas konditoru un saldumu mīļu sirdis”, stāsta Liene Zemīte.
7.nov 2020
Tuvojoties Latvijas svētkiem, izmēģini tumīgu grūbu putru ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu.
photo_camera
7.nov 2020
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
4.nov 2020
Vienkārši un ātri pagatvojama vista. Ne velti šo metodi sauc par vecpuišu metodi.
3.nov 2020
Ja vēlies uzglabāt ķirbi ilgāku laiku, pārliecinies, lai tā miza nebūtu bojāta: ķirbja cietā miza ir apvalks, kas aizsargā lielo ogu no apkārtējās vides ietekmes, un, ja tā nav bojāta, ķirbi var glabāt pat veselu gadu – līdz nākamajai ražai, stāsta Normunds Baranovskis. “Ķirbi var pagatavot pilnībā – no sēklas līdz pat mizai. Sēklas var izlobīt un no zaļā mīkstuma pagatavot miltus vai sagrauzdēt un pievienot salātiem un cepumiem. Sēklu apvalkus parasti nelieto uzturā, bet tos noteikti var izbarot pīlēm parkā vai izmantot kā komposta elementu. Ķirbja mīkstumam ir daudz dažādu nokrāsu, no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai, un tas mēdz būt gan sulīgāks, gan miltaināks. Tāpēc, gatavojot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties receptē norādīto ķirbi”, piekodina šefpavārs Normunds Baranovskis.
3.nov 2020
Būsim atklāti- plakans vēders ir daudzu sapnis, taču nereti tā sasniegšana šķiet neiespējama. Protams, lielākais devums ceļā uz to būs savas diētas sakārtošana un izvairīšanās no produktiem, kuri veicinās vēdera augšanu. Protams, produktu izvēle paliek tavā ziņā, taču, ja tiecies pēc sapņa par plakanu vēderu, liec aiz auss šos produktus, no kuriem jāizvairās.
31.okt 2020
Lai arī mazajiem Halovīna svinētājiem šie svētki tradicionāli asociējas ar lielu daudzumu saldumu, tāpēc šie būs daudz veselīgāki, bet ne mazāk skaisti Helovīna gardumi.
30.okt 2020
Laiku pa laikam mēs visi apmeklējam kādu restorānu. Ir svarīgi zināt labas galda manieres, lai nenonāktu nepatīkamā situācijā. Tas, ka elkoņus nevajadzētu turēt uz galda un runāt ar pilnu muti, it kā visiem zināms. Bet ir vēl krietni vairāk lietu, ko vajadzētu zināt, lai neatstātu par sevi sliktu iespaidu. Esam sagatavojuši 7 svarīgus galda etiķetes noteikumus.
29.okt 2020
Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens Halovīnu svinētājiem. Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga!
28.okt 2020
Helovīni jau šajā nogalē. Lai pavadītu šos svētkus krāšņi, iesakām ne tikai pārģērbties, bet arī galdu un ēdienus dekorēt tematiski. Piedāvājam ideju, kā parasto kēksiņu jeb mafinu padarīt bailīgu.
28.okt 2020
Ikvienam no mums pat neapzināti ir izveidojušies savi gatavošanas paradumi. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka daži no šiem ieradumiem patiesībā negatīvi ietekmē mūsu organismu un veselību kopumā. Uzzini, no kuriem ēdienu gatavošanas un ēšanas paradumiem būtu ieteicams atteikties.
25.okt 2020
Rudens ir īstais laiks, lai sevi palutinātu ar kādu siltu un neparastu maltīti. Turklāt šī recepte lieliski iederēsies ne tikai vegānā dzīvesveda piekritēju pavārgrāmatā.