Šefpavārs iesaka: perfektais steiks minimālisma gaumē

© pexels.com

Rimi Gardēdis Mārtiņš Sirmais dalās vienkāršu recepti ideāli gardas gaļas pagatavošanai.

1 porcijai nepieciešams:

  • 225 g liellopa steika;
  • Rafinēta eļļa cepšanai;
  • Sāls pēc garšas;
  • 1 ēdamk. sviesta;
  • Melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Gaļas gabalu nosusini ar salvetēm. Uzber gaļai sāli un ierīvē to, lai kārtīgi iesālās.

Rūpīgi ieeļļo gaļu vai pannu ar eļļu. Sakarsētajā pannā cep gaļu no katras puses 3-4 minūtes. Gaļas gabalu apgriez tikai vienu reizi, nevis cep vairākas reizes katru pusi!

Cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, liec gaļu un turpini to cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos konvekcijas režīmā 5-7 minūtes. Svarīgi, lai krāsns jau iepriekš būtu uzkarsēta! Ja izmanto pārtikas termometru, gaļas iekšpusei jābūt 53 grādus karstai - tad steiks būs vidēji cepts un vidū sulīgi rozā.

Kad gaļa izcepta, liec to uz restītēm, lai notek sula. Steikam uzliec sviestu (istabas temperatūrā), ļauj tam pakust un apzied gaļu ar to no visām pusēm. Tad uzkaisi svaigi maltus piparus un vēl sāli, ja vēlies. Ļauj gaļai “atpūsties” vismaz piecas minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais