Šī ir pavisam garda un vienkārša deserta recepte. Pagatavojiet saviem mīļajiem olu pudiņu ar karameli!
No šīm sastāvdaļām izdosies pagatavot trīs procijas saldā ēdiena.
1. Pannā ieberiet 1/4 glāzi cukura un 1 ēdamkaroti ūdens. Vāriet abas sastāvdaļas uz mazas uguns, ik pa laikam tās apmaisot. Cukuram nepieciešams karamelizēties.
2. Kad cukurs ir karamelizējies, izslēdziet gāzi. Sadaliet karameli trīs daļās un ielejiet to trauciņos.
3. Bļodā ielieciet divas olas. Kuliet olas aptuveni vienu minūti.
4. Pēc tam olām pievienojiet klāt 1/4 glāzi cukura un vienu tējkaroti vaniļas ekstrakta. Sakuliet visas sastāvdaļas kopā. Kuliet tik ilgi līdz cukurs izkūst.
5. Pievienojiet olām klāt 1 glāzi piena. Samaisiet visu kārtīgi kopā.
6. Pēc tam caur sietiņu izkāsiet iegūto olu-piena šķidrumu.
7. Ielejiet šķidrumu trauciņos.
8. Pārlieciet trauciņiem pāri pārtikas plēvi.
9. Pēc tam nepieciešams desertu tvaicēt. Katliņā ielejiet verdošu ūdeni, ielieciet statīvu uz kura varat novietot deserta trauciņus (piem., otrādi apgāztu šķīvi). Pa virsu statīvam uzlieciet, piemēram, šķīvi, svarīgi, lai deserts nepieskartos karstajam ūdenim. Uzlieciet uz statīva desertus, uzlieciet katliņam vāku. Pēc tam lieciet katliņu uz plīts un to karsējiet. Karsējiet desertu uz vidēji lielas liesmas aptuveni 25 minūtes.
10. Pēc tam desertu uz 15 minūtēm ievietojiet ledusskapī.
11. Kad pagājušas 15 minūtes, izņemiet desertu no ledusskapja. Paņemiet šķīvi un apgāziet desertu otrādi.
Deserts gatavs! Lai labi garšo!