Ķirbis ir viena no populārākajām rudens veltēm. Es domāju, ka pat nebūtu pārāk skaļi teikt, ka ķirbis ir rudens karalis. Manuprāt, interesantākā tā īpašība ir spēja apmierināt dažādas garšu kārpiņas.
Kanalizācijas "aromāts", īpaši telpā, kur tiek gatavots ēdien, izraisa nepatīkamas emocijas. Atbrīvoties no izlietnes smakas var vienkārši, ātri un efektīvi, raksta "otkrito.lv".
Mīksti, gaisīgi, zeltaini brūni virtulīši ar ievārījumu pazūd no šķīvja vienā mirklī. Tāpēc iesakām gatavot uzreiz dubultporciju un pievērt acis uz kaloriju skaitīšanu! Vismaz kādā īpašā gadījumā.
Saldie dārzeņi, krēmīgais avokado, pikantas siers un aromātiskie rieksti veido lieliski garšas kombināciju. Un visu papildina brīnumgarda medus un sinepju mērcīte.
No ķirbja var pagatavot visvisādus gardumus. Tomēr, ko iesākt ar tā mīkstumu, kas visbiežāk tiek izmests miskatē? Aplūko šīs vienkāršās idejas, kā lietderīgi izmantot visu ķirbi!
Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē.
Laba recepte, lai vienā ēdienā apvienotu dažādus sezonas dārzeņus. Ar pildījumu var eksperimentēt pēc vēlēšanās. Var pievienot Briseles kāpostus, spinātus vai sēnes. Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Protams, kūpošs ēdiens tieši no cepeškrāsns ir apetītlīgāks!
Rudenim piestāv ķirbis. Tas ir daudzfunkcionāls dārzenis, to var izmantot gan dažādu sāļo ēdienu pagatavošanā, gan saldēdienos. Ārzemēs popularitāti ir iemantojis arī kāds ķirbju dzēriens - "pumpkin spice latte" jeb ķirbju pikantā latte. Izmēģiniet!
Šo franču ābolu pīrāgu dēvē par neredzamo, jo tajā praktiski nav mīklas. Tas drīzāk atgādina nevis mīklas izstrādājumu, bet maigu krēmu. Vēl tajā ir daudz plānu ābolu šķēlīšu. Ļoti maigs un viegls deserts!
Pavārraidījuma "La Dolche Vita" vadītājas Roberto Meloni sociālajā vietnē Instagram dalījies ar neparastu tiramisu recepti. Izmēģini šo meistarstiķi ar piparkūkām, kafiju, Latvijas balzamu un biezpiena pastu ar banānu garšu.
Sulīgi biskvīti ar kanēļa un vaniļas aromātu, riekstiem un rozīnēm, biezs krēmsiera pildījums – ideāla kombinācija! Neticami maigs, gards un oriģināls deserts kļūs par ģimenes iecienītāko, bet draugi lūgs dalīties ar recepti.
Pagatavo mīkstus, maigus un smaržīgus ābolu cepumiņus, kas rudenī un ziemā atgādinās vasaru. Ja ģimenei garšo mājās cepti gardumi, noteikti gatavo uzreiz divas porcijas.