Izcila piedeva gaļai un zivīm - sīpolu džems

© Ekrānuzņēmums no foodandwine.com/Caramelized Onion Jam

Pagatavojiet gardu sīpolu džemu. Tas labi saderēs gan ar dažādiem gaļas, gan zivs ēdieniem. Karamelizētais sīpolu džems ir tas, ko tev vajag!

Sastāvdaļas:

  • 1/4 glāze olīveļļas;

  • 3 lieli sīpoli;

  • 2 pētersīļu zariņi;

  • 2 lauru lapas;

  • 1 rozmarīna zariņš;

  • 1 glāze cukura;

  • 3/4 glāzes gaišā balzamiko etiķa;

  • sāls.

Pagatavošana:

1. Lielā kaltā uzkarsējiet olīveļļu.

2. Pievienojiet eļļai klāt kubiņos sagrieztus sīpolus. Sautējiet visu uz vidēji lielas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini brūni. Ik pa laikam sīpolus katlā apmaisiet, lai tie nepiedegtu.

3. Ņemiet pētersīļu un rozmarīna zariņus, lauru lapas. To kātiņus ar auklas palīdzību sasieniet kopā. Pievienojiet garšaugus klāt sīpoliem.

4. Turpiniet visu vārīt uz zemas uguns aptuvei 3 minūtes. Ik pa laikam samaisiet katlā esošo saturu.

5. Pēc tam sīpoliem pāri pārkaisiet cukuru. Šoreiz nemaisiet! Gaidiet, kad cukurs izkusīs, tas notiks aptuveni piecu minūšu laikā. Varat ieslēgt plīti uz vidēji lielas uguns. Svarīgi, lai cukuram kūstot, katlā izveidojas dzintara krāsas-brūna karamele.

6. Kad cukurs izkusis, pievienojiet katlā klāt balzamiko etiķi un vāriet visu uz lēnas uguns, līdz džemu sabiezē.

7. Pašās beigās no džema izņemiet laukā zaļumu saišķīti un pildiet džemu burciņās.



Avots

Virtuvē

Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.

Svarīgākais