Izcila piedeva gaļai un zivīm - sīpolu džems

© Ekrānuzņēmums no foodandwine.com/Caramelized Onion Jam

Pagatavojiet gardu sīpolu džemu. Tas labi saderēs gan ar dažādiem gaļas, gan zivs ēdieniem. Karamelizētais sīpolu džems ir tas, ko tev vajag!

Sastāvdaļas:

  • 1/4 glāze olīveļļas;

  • 3 lieli sīpoli;

  • 2 pētersīļu zariņi;

  • 2 lauru lapas;

  • 1 rozmarīna zariņš;

  • 1 glāze cukura;

  • 3/4 glāzes gaišā balzamiko etiķa;

  • sāls.

Pagatavošana:

1. Lielā kaltā uzkarsējiet olīveļļu.

2. Pievienojiet eļļai klāt kubiņos sagrieztus sīpolus. Sautējiet visu uz vidēji lielas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini brūni. Ik pa laikam sīpolus katlā apmaisiet, lai tie nepiedegtu.

3. Ņemiet pētersīļu un rozmarīna zariņus, lauru lapas. To kātiņus ar auklas palīdzību sasieniet kopā. Pievienojiet garšaugus klāt sīpoliem.

4. Turpiniet visu vārīt uz zemas uguns aptuvei 3 minūtes. Ik pa laikam samaisiet katlā esošo saturu.

5. Pēc tam sīpoliem pāri pārkaisiet cukuru. Šoreiz nemaisiet! Gaidiet, kad cukurs izkusīs, tas notiks aptuveni piecu minūšu laikā. Varat ieslēgt plīti uz vidēji lielas uguns. Svarīgi, lai cukuram kūstot, katlā izveidojas dzintara krāsas-brūna karamele.

6. Kad cukurs izkusis, pievienojiet katlā klāt balzamiko etiķi un vāriet visu uz lēnas uguns, līdz džemu sabiezē.

7. Pašās beigās no džema izņemiet laukā zaļumu saišķīti un pildiet džemu burciņās.



Avots

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.