Gardi! Neparastais ābolu pīrāgs

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Neparasta recepte garda deserta pagatavošanai! Vai esat kādreiz cepis ābolu pīrāgu pannā? Izmēģiniet!

Vajadzēs:

  • divus lielus ābolus;
  • eļļu;
  • cukuru;
  • 1 olu;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1/2 glāzi piena;
  • 1 ēdk. etiķa;
  • 3/4 glāzes miltu;
  • 1 ēdk. cepamā pulvera.

Pagatavošana:

1. Pārgrieziet ābolu četrās daļās.

2. Izgrieziet laukā serdi.

3. Sagrieziet ābolus plānās šķēlītēs.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pannā ielejiet vienu ēdamkaroti eļļu.

5. Eļļai klāt pievienojiet divas ēdamkarotes cukura.

6. Pēc tam pannā izkārtojiet ābola šķēlītes. Atstājiet ābolus karsēties pannā uz zemas uguns.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Kamēr ābolu šķēlītes karsējas, bļodā iesitiet vienu olu, pievienojiet klāt piecas ēdamkarotes cukura un vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi sajauciet kopā, līdz izveidojas gaišas "putas".

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Pēc tam bļodā ielejiet pienu, pievienojiet trīs ēdamkarotes eļļu, etiķi. Visu kārtīgi samaisiet kopā.

9. Tagad masai klāt pievienojiet miltus un cepamo pulveri. Visu samaisiet kopā.

10. Iegūto masu pārlejiet pāri āboliem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

11. Cepiet pīrāgu uz pannas 35 minūtes. Pannai uzlieciet virsū vāku.

12. Kad pagājušas 35 minūtes, apgrieziet pīrāgu otrādāk un cepiet to vēl piecas minūtes. Šoreiz nelieciet virsū pannai vāku!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Neparastais pīrāgs gatavs!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais