Atspirdzinoši un gardi! Bezalkoholiskais arbūza mohito

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis varētu būt tavs vasaras noslēguma dzēriens! Gards, svaigs un atspirdzinošs!

Vajadzēs:

  • 1/2 citronu;
  • 15 - 20 arbūza gabaliņus;
  • 14 - 15 piparmētru lapiņas;
  • divas tējkarotes cukura;
  • 1/2 glāzi ledu;
  • divas šķēlītes laima;
  • 2 - 3 piparmētru lapiņas dekorēšanai;
  • 1/3 glāzi gāzēta ūdens.

Pagatavošana:

Piestā ielieciet mazos gabaliņos sagrieztu citronu, arbūzu, cukuru, piparmētru lapiņas. Visus samīciet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Glāzē ielieciet ledus gabaliņus, laima šķēlītes, pāris piparmētru lapiņas. Ielejiet glāzē iepriekš pagatavoto dzērienu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pievienojiet dzērienam klāt pāris arbūza gabaliņus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pielejiet klāt dzērienam gāzēto ūdeni. Samaisiet visu kopā un kokteilis gatavs!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Virtuvē

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka gardu, veselīgu un sātīgu recepti - spageti ar ķirbju mērci! Mērces sastāvā ir ķirbja biezenis kam ir neitrāla garša, bet laba pievienotā vērtība, jo tas satur A, C, E, K, B6 vitamīnus, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi un šķīstošās šķiedrvielas. Mocarellas siers un prošuto, savukārt, ir izcils pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, bet spageti satur “lēnos” ogļhidrātus, B grupas vitamīnus un šķiedrvielas. Ja šim ēdienam klāt baudīsiet arī dārzeņu salātus, maltīte būs vēl pilnvērtīgāka.

Svarīgākais