Izmēģini! Kraukšķīgie kabaču čipsi

© Ekrānuzņēmums no myrecipes.com/Sea Salt and Vinegar Zucchini Chips

Vai tevi mājās nomoka lielā kabaču raža? Ir apnikušas ierastās kabaču receptes? Mums ir risinājums - kabaču čipsi!

Vajadzēs:

Divu porciju pagatavošanai

  • 200 gramus kabačus vai cukīni;
  • 1 ēdamkaroti etiķa;
  • pusotru tējkaroti olīveļļas;
  • 1/8 tējkaroti sāls.

Pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz aptuveni 95 grādiem.

2. Plānās šķēlītēs sagrieziet kabačus vai cukīnī.

3. Dārzeņus lieciet bļodā. Pievienojiet tiem klāt etiķi un olīveļļu. Visu kārtīgi samaisiet.

4. Atstājiet dārzeņus bļodā iemarinēties uz 10 minūtēm.

5. Uz cepešpannas izklājiet cepamo papīru. Ņemiet dārzeņu ripiņas un pa vienai izkārtojiet uz cepešpannas. Pa virsu uzkaisiet sāli.

6. Cepiet kabačus aptuveni divas līdz divarpus stundas. Vai arī līdz brīdim, kad kabaču čipši ir ižzuvuši, kļuvuši viegli zeltaini un kraukšķīgi.




Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.