Saldēti zaļumu/sviesta kubiciņi ziemas krājumiem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!

Vajadzēs:

  • dažāda veida zaļumus;
  • sviestu (var izmantot arī olīveļļu);
  • nazi;
  • dēlīti;
  • ledus trauciņus.

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet zaļumus, piemēram, lociņus, dilles, pētersīļus, rozmarīnu vai timiānu.

2. Izkausējiet sviestu. Ja mājās nav pieejams sviests, vai tādu neizmantojat, tad kā alternatīvu varat lietot olīveļļu.

3. Ledus trauciņos ieberiet sagrieztos zaļumus.

4. Pa virsu zaļumiem uzlejiet izkausēto sviestu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Lieciet trauciņu ar zaļumiem un sviestu saldētavā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Brīdī, kad sviests ir sacietējis, jūsu zaļumu/sviesta kubiciņi būs gatavi! Izmantojiet šos kubiciņu dažādu ēdienu pagatavošanā, cepiet tajos gaļu, dārzeņus, zivis u.c.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Svarīgākais