Saldēti zaļumu/sviesta kubiciņi ziemas krājumiem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!

Vajadzēs:

  • dažāda veida zaļumus;
  • sviestu (var izmantot arī olīveļļu);
  • nazi;
  • dēlīti;
  • ledus trauciņus.

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet zaļumus, piemēram, lociņus, dilles, pētersīļus, rozmarīnu vai timiānu.

2. Izkausējiet sviestu. Ja mājās nav pieejams sviests, vai tādu neizmantojat, tad kā alternatīvu varat lietot olīveļļu.

3. Ledus trauciņos ieberiet sagrieztos zaļumus.

4. Pa virsu zaļumiem uzlejiet izkausēto sviestu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Lieciet trauciņu ar zaļumiem un sviestu saldētavā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Brīdī, kad sviests ir sacietējis, jūsu zaļumu/sviesta kubiciņi būs gatavi! Izmantojiet šos kubiciņu dažādu ēdienu pagatavošanā, cepiet tajos gaļu, dārzeņus, zivis u.c.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Ziemassvētkos saimnieces vēlas savu ģimeni, radus un draugus īpaši lutināt ar gardu maltīti, kas nereti sastāv no vairākām kārtām ēdienu. Ko darīt, ja cepetis tomēr nav apēsts un pāri palicis gabaliņš gaļas?

Svarīgākais