Saldēti zaļumu/sviesta kubiciņi ziemas krājumiem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!

Vajadzēs:

  • dažāda veida zaļumus;
  • sviestu (var izmantot arī olīveļļu);
  • nazi;
  • dēlīti;
  • ledus trauciņus.

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet zaļumus, piemēram, lociņus, dilles, pētersīļus, rozmarīnu vai timiānu.

2. Izkausējiet sviestu. Ja mājās nav pieejams sviests, vai tādu neizmantojat, tad kā alternatīvu varat lietot olīveļļu.

3. Ledus trauciņos ieberiet sagrieztos zaļumus.

4. Pa virsu zaļumiem uzlejiet izkausēto sviestu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Lieciet trauciņu ar zaļumiem un sviestu saldētavā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Brīdī, kad sviests ir sacietējis, jūsu zaļumu/sviesta kubiciņi būs gatavi! Izmantojiet šos kubiciņu dažādu ēdienu pagatavošanā, cepiet tajos gaļu, dārzeņus, zivis u.c.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais