Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
Vajadzēs: tomātus, kokteiļsalmiņu, zip-lock maisiņu.
Process: Nomazgājiet un pēc tam nosusiniet tomātus. Kad tomāti ir sausi un tīri, ievietojiet tos zip-lock maisiņā. Aiztaisiet maisiņu ciet. Lai atbrīvotos no maisiņā iekšā esošā gaisa, mazliet to atveriet vaļā, ievietojiet maisiņā salmiņu. Ar salmiņa palīdzību izsūciet no maisiņa laukā gaisu! Pēc tam tomātus ievietojiet saldētavā.
Sasaldētos tomātus pēcāk iespējams izmantot mērču un zupu pagatavošanai.
Vajadzēs: ķiršu tomātiņus, olīveļļu, sāli, piparus, zaļumus, burciņas.
Process: Nomazgājiet un nosusiniet tomātus. Pārgrieziet tomātus uz pusēm. Lieciet tomātus bļodā, pievienojiet tiem klāt olīveļļu, šķipsniņu sāls un piparus. Varat pievienot klāt arī svaigi grieztus zaļumus, piemēram, dilles, pētersīļus. Visu samaisiet kopā. Kad tas paveikts, izkārtojiet tomātus uz cepamās pannas un lieciet tos cepeškrāsnī. Tomātus cepiet jeb kaltējiet 225 grādu temperatūrā aptuveni sešas stundas. Kad tomāti ir izkaltuši, lieciet tos burciņās.